İsmail Heniyye ve Direnişin Hikayesi

Geçtiğimiz gün, Filistin’in mücahidi ve ümmetin umudu İsmail Heniyye, ne yazık ki alçakça bir saldırıya maruz kaldı.

Ancak unutulmamalıdır ki insanlar ölebilir, fakat fikirler ve idealler asla ölmez.

Bağımsız bir Filistin devleti kurulana kadar Gazze ve Filistin, şehitler vermeye devam edecek. Bu zorlu süreçte, Allah'ın sabredenlerle beraber olduğu ve zaferin mutlak yakın olduğu inancını taşıyoruz.

İsmail Heniyye'nin hayatı, Filistin’in direniş mücadelesinde önemli bir figür olarak öne çıkıyor. 29 Ocak 1963'te, Filistin'in tarihi topraklarından göç etmek zorunda kalan bir ailenin çocuğu olarak Gazze'deki Şati Mülteci Kampı'nda dünyaya geldi. Gazze İslam Üniversitesi'nden 1987 yılında mezun olan Heniyye, aynı yıl Şeyh Ahmed Yasin liderliğinde kurulan Hamas hareketine katıldı.

Heniyye, Filistin'in bağımsızlık mücadelesinde her zaman ön saflarda yer aldı. İsrail tarafından defalarca tutuklandı, sürgüne gönderildi, ama hiçbir zaman direnişten vazgeçmedi. 1989'da I. İntifada'ya katıldığı ve Hamas üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı; 1992'de Güney Lübnan'a sürgün edildi, ancak ertesi yıl Gazze'ye döndü. İsrail hapishanelerinde geçirdiği yıllar boyunca, mücadelesine olan bağlılığı ve direnişi daha da pekişti.

1997 yılında Şeyh Yasin'in hapisten çıkmasıyla, Heniyye onun en yakın yardımcılarından biri oldu ve 2004'e kadar özel kalem müdürü olarak görev yaptı. Gazze Şeridi'nde Hamas'ın başbakanı olarak görev yaparken, İsrail ve ABD'nin tüm karşı çıkmalarına rağmen, Filistin halkının iradesini temsil etti. Ancak, 2007'deki Hamas-Fetih çatışmaları sonucunda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas tarafından görevden alındı.

Heniyye, 2017 yılında Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı olarak seçildi ve bu görevini 2021-2025 döneminde de sürdürmek üzere yeniden seçildi. Katar'da sürgünde yaşarken, Gazze'de kalan ailesi ve çocukları, İsrail'in şiddet eylemleriyle sık sık hedef alındı. Heniyye, bu acılar karşısında her zaman metanetini korudu ve halkının direnişine olan inancını kaybetmedi.

Heniyye'nin hayatı, Filistin halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde ne denli büyük bedeller ödediğini gösteriyor. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılarda çocukları, torunları ve ailesinden birçok kişiyi kaybeden Heniyye, bu acılara rağmen, halkının davasına olan bağlılığını ve direnişin sürdürüleceği kararlılığını yineledi.

Heniyye, kendisinin ve ailesinin ödediği bedelin, tüm Filistin halkının ödediği bedelin bir parçası olduğunu vurguladı. O, İsrail’in şiddet ve baskı politikaları karşısında boyun eğmeyeceğini, direnişi sürdüreceğini belirtti. Heniyye'nin hayatı, direnişin ve mücadelenin ne demek olduğunu anlamak için bir ders niteliğinde. Bağımsız Filistin devleti kurulana kadar, Gazze ve Filistin şehit vermeye devam edecek, ancak zaferin yakın olduğu inancı hiç sarsılmayacak.

İsmail Heniyye, Filistin’in ve ümmetin mücadelesinin bir sembolü olarak hatırlanacak. Onun direniş ruhu, adalet ve özgürlük mücadelesi veren herkes için bir ilham kaynağı olmaya devam edecek.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Suzan Varlıklıöz Er -


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Malatya Markaları

Sonsöz Gazetesi, Malatya ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (422) 323 52 92
Reklam bilgi

Anket Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Kime Oy Vereceksiniz?