Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan revani, hem pratik hem de nefis bir seçenek olarak sofralarınızı süslüyor.
İşte, hem lezzetli hem de kolay bir şekilde yapabileceğiniz revani tarifi:
Malzemeler:
Revani Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Revani Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Servis İçin: 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Şerbeti Hazırlayın: 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu ekleyin ve şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Revani Keki İçin Karışımı Hazırlayın: Yumurtaları bir kaba alın, üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin ve mikserle şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ardından, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyip karıştırın. Son olarak, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini ekleyip çırpma işlemine devam edin.
- Pişirme: Yağlanmış fırına dayanıklı bir kalıba hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Şerbeti Dökün: Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında ılınan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çekmesi için yaklaşık 1-2 saat bekleyin.
- Servis Edin: Revaninin üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!