Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan revani, hem pratik hem de nefis bir seçenek olarak sofralarınızı süslüyor.

İşte, hem lezzetli hem de kolay bir şekilde yapabileceğiniz revani tarifi:

Malzemeler:

Revani Keki İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Revani Şerbeti İçin:

  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • Yarım limon suyu

Servis İçin: 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Yapılışı:

  • Şerbeti Hazırlayın: 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu ekleyin ve şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
  • Revani Keki İçin Karışımı Hazırlayın: Yumurtaları bir kaba alın, üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin ve mikserle şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ardından, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyip karıştırın. Son olarak, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini ekleyip çırpma işlemine devam edin.
  • Pişirme: Yağlanmış fırına dayanıklı bir kalıba hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
  • Şerbeti Dökün: Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında ılınan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çekmesi için yaklaşık 1-2 saat bekleyin.
  • Servis Edin: Revaninin üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun!