Türk mutfağının vazgeçilmez tatlılarından biri olan revani, hem pratik hem de nefis bir seçenek olarak sofralarınızı süslüyor.
İşte, hem lezzetli hem de kolay bir şekilde yapabileceğiniz revani tarifi:
Malzemeler:
Revani Keki İçin:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Revani Şerbeti İçin:
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- Yarım limon suyu
Servis İçin: 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
Yapılışı:
- Şerbeti Hazırlayın: 3 su bardağı su ve 2,5 su bardağı toz şekeri bir tencereye alın. Kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kaynattıktan sonra, yarım limonun suyunu ekleyin ve şerbeti ocaktan alıp ılınmaya bırakın.
- Revani Keki İçin Karışımı Hazırlayın: Yumurtaları bir kaba alın, üzerine 1 çay bardağı toz şeker ekleyin ve mikserle şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Ardından, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, 1 su bardağı yoğurt ve 1 su bardağı irmiği ekleyip karıştırın. Son olarak, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu ve 1 paket vanilini ekleyip çırpma işlemine devam edin.
- Pişirme: Yağlanmış fırına dayanıklı bir kalıba hazırladığınız karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
- Şerbeti Dökün: Fırından çıkan revaninin ilk sıcaklığı geçtikten sonra oda sıcaklığında ılınan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti tamamen çekmesi için yaklaşık 1-2 saat bekleyin.
- Servis Edin: Revaninin üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi serpiştirip dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun!
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.