Hasat başlangıcı ile ilgili konuşan Arapgir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şafak, doğal ortamda yetiştirilen mor reyhanların hasat edilmesine başlandığını söyledi. Şafak, yılda 4 kez hasat yapılan mor reyhan ile ilgili de şunları söyledi.

“İlçemizde yetiştirilen mor reyhanların hasat dönemi başladı. Ürün hasadın yılda 4 defa yapılıyor. Ancak en verimli kesim ilk 2 kesim oluyor. Ürünün üretiminde ise fenni gübre ve ilaç kullanılmıyor. Tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor. Kaynak suyu ile suyu ile sulaması yapılarak hasat zamanı tüketicilere sunuluyor. Yılda 4 kesim oluyor. Kesimlerin en verimlisi ise ilk 2 kesim oluyor. Ürünler genellikle baharat olarak kullanılıyor. Ancak son yıllarda Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu’nun da gayretleriyle, kullanım alanı genişletildi. Ürün baharat olarak kullanılmasının yanında, reyhan şerbeti, reyhan çayı ve kozmetik alanında da kullanılmaya başlandı.”