Mor Reyhan Hasadı Başladı

İlimizin Coğrafi İşaret belgeli ürünlerinden olan Arapgir Mor Reyhan’ın hasadına başlandı.

Abdulvahap  Kaygusuz
Abdulvahap Kaygusuz Tüm Haberleri
Mor Reyhan Hasadı Başladı
Haber albümü için resme tıklayın

Hasat başlangıcı ile ilgili konuşan Arapgir Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Şafak, doğal ortamda yetiştirilen mor reyhanların hasat edilmesine başlandığını söyledi. Şafak, yılda 4 kez hasat yapılan mor reyhan ile ilgili de şunları söyledi.

“İlçemizde yetiştirilen mor reyhanların hasat dönemi başladı. Ürün hasadın yılda 4 defa yapılıyor. Ancak en verimli kesim ilk 2 kesim oluyor. Ürünün üretiminde ise fenni gübre ve ilaç kullanılmıyor. Tamamen doğal ortamda yetiştiriliyor. Kaynak suyu ile suyu ile sulaması yapılarak hasat zamanı tüketicilere sunuluyor. Yılda 4 kesim oluyor. Kesimlerin en verimlisi ise ilk 2 kesim oluyor. Ürünler genellikle baharat olarak kullanılıyor. Ancak son yıllarda Belediye Başkanımız Haluk Cömertoğlu’nun da gayretleriyle, kullanım alanı genişletildi. Ürün baharat olarak kullanılmasının yanında, reyhan şerbeti, reyhan çayı ve kozmetik alanında da kullanılmaya başlandı.”

04 Tem 2024 - 10:54 Malatya- Gündem

Muhabir  Abdulvahap Kaygusuz


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.