1942 yılından beri 45 dönümlük arazi üzerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden ve halk arasında Yukarı Sanat olarak adlandırılmış olan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi şimdilerde kapanma tehlikesi altında.

Ülke çapında bir çok teknoloji ve bilim fuarlarında birincilik ödülü alan,daha kapsayıcı gelişim için bir çok farklı ülkeye öğrencilerini gönderen, Malatya sanayisine çok uzun süredir çırak kalfa usta yetiştiren,ilimizdeki en büyük meslek lisesi konumunda bulunan Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yerleşkesi ne olduğu anlaşılamayan bir proje kapsamında yeşil alana çevrilmiş ve maalesef kapanmayla yüz yüze kalmış durumda.

Malatya’da daha önce okulun bulunduğu çevrede bulunan  bazı okul ve kurum, yeşil alan yapılması  bahanesiyle taşınmış olmasına karşın, yeşil alan da yapılmamış ve okulun bulunduğu mahalde bulunan, Atatürk Kız Lisesi yerine Kütüphane, Ticaret Lisesi yerine meydan ve DSİ yerine  ise Battalgazi Belediyesi yapılmıştı.

Örgün Eğitim, MESEM (Mesleki Eğitim), Mesleki Açık Öğretim Lisesi programlarında yaklaşık 1500 - 2000 arasında öğrenciye hizmet veren,ilimizin en güzide okullarından olan Yukarı Sanat, 6 Şubat depremlerinde sadece bir birimi hasarlı olduğu için yıkılmış fakat diğer bütün birimleri, atölyeleri sağlam olmasına karşın eğitimine devam etmesine izin verilmiyor. Yeşil alan ve deprem  bahanesi ile boşaltılan okul,Yeşiltepe Hasan Akbudak MTAL okuluna taşınarak, atölyesiz, takımsız, tezgahsız, alet ve edevatsız sadece teorik olarak eğitime devam ettiriliyor. Büyük çoğunluğu düşük gelirli ailelerin çocukları olan öğrenciler, Yeşiltepenin uzak olması,okulun küçüklüğü ve uygulamalı eğitimin yapılamaması gibi sebeplerden dolayı  öğrenci sayısı yarıya düşmüş ve her geçen gün azalmaya devam ediyor.

Hasan Akbudak MTAL okulunun küçük olmasından dolayı, okulun makine bölümü torna ve cnc tezgahları, metal bölümü tezgahları, mobilya ve dekorasyon bölümü tezgahları ,atölyeler ve diğer ekipmanlar eski sağlam yerlerinden taşınamadığı için de atıl kalmış ve çürümeye terk edilerek milli servet adeta yok olmaya terkedilmiş.

Malatya’nın merkezi konumunda olan, 1942 yılında eğitim öğretime başlamış, bazı binaları taş duvar olduğundan koruma altında olan Yukarı Sanat,adeta okul-müze görünümünde korunup yerleşke içerisinde bulunan mimariye ve yeşil alanlarına dokunulmadan korunması gereken, Malatya'nın hafızası niteliğinde ki bir kurumdur.Bu bölgenin park adı altında yok olup gitmesine seyirci kalmamak için ilimizin yetkililerini göreve davet ediliyor. Şehri kalkındıracak insanları  yetiştiren bu tarihi okulun, mimari görünümü ,yeşil alanları ile bir parktan farksız olduğu biliniyor.