Malatya’da kayısı ticareti ile uğraşan Mikail İcar, çiftçilere bahçelerinde erkenci kayısı da yetiştirmeleri önerisinde bulundu.

Kayısının başkenti Malatya’da sofralık kayısının hasadı 10 gün önce başladı. Sahil kesimlerinde başlayan hasat zamanla farklı bölgelerde de devam edecek.

Türkiye’de ve Malatya’da uzun süredir toptan yaş kayısı alım satımı yapan kayısı ticaretiyle uğraşan Mikail İcar,

“Malatya’nın kendi çeşitlerinde 10 gün kadar önce hasada başladık. Bu çeşitler hacıhaliloğlu ve kabaaşı. Fakat biz Mayıs ayının ortalarında bir bahçede erkenci kayısı hasadı yapmıştık. Erkenci kayısı çeşidini diğer kayısı üreticisine de tavsiye ediyorum.
Erkenci kayısıyı özellikle çoğaltırlarsa aynı şekilde ihracatçı zaten özellikle o erkenci kayısılar ihracata çok gidiyor. Erkenci kayısıyı her bahçe sahibi 40-50 kök ekerse ihracatçı erkenden buraya gelir. Hem tutumu hem de çiftçiye getirisi iyi oluyor.
Malatya’daki erkenci kayısının Mersin’de Mut’ta çıkan erkenci kayısılardan daha lezzetli olduğunu gördük. Ayrıca yemesi de kıyaslandığında çok güzel oluyor.” Diye konuştu.

BAYRAM’DA DA HASAT DEVAM ETTİ

Bahçelerde dalından kayısı alarak başta İstanbul olmak üzere diğer illerin halinde satışa sunduklarını belirten Mikail İcar,

“Bayram günü de bizim kayısı hasadımız devam etti. Şanlıurfa’dan gelen 200 kişilik ekibimiz farklı bahçelerde sofralık kayısıların hasadına devam ediyor. 9’uncu aya kadar hasat devam edecek. Yurt dışına da daha çok hacıhaliloğlu rağbet görüyor bu sıralar. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’ya da kayısılar gidiyor.” Diye konuştu.