Malatya'da kahvaltı kültürü nasıldır, kahvaltıda neler yenir, kahvaltı nerede yenir, Malatya kahvaltıları nasıldır?

Sabah kahvaltısında, akşamdan kalan yemekler varsa ısıtılıp yenir. Aksi halde yeni çorba yapılır. Günümüzde kahvaltı yapmadan işlerine gidenler, fırsat buldukları anda, kahvaltı yerine çorba içmeye giderler. Ayrıca sadece çorbacı diye adlandırabileceğimiz lokantalar, gece sabaha kadar açıktır. Sabah çorba ile kahvaltı yapma alışkanlığı, erkeklerde daha yaygındır. İçilen çorba, öncelikle, kelle-paça, mercimek ve işkembe çorbalarıdır.

, bilik, pide, külünce, yağlı ekmek, ekşileme, yufka), içecek olarak öncelikle sıcak süt, bazen çay, kışın da ıhlamur vardır. Ihlamur, kış aylarında sobaların üzerinden eksik olmayan sıcak bir içecektir. Emaye çaydanlıkta ıhlamur, zencefil, tarçın, karanfil, elma kabuğu, ayva yaprağı ile sürekli kaynatılır. Karışımın ömrü en fazla iki-üç gündür.