Malatya'nın Kahvaltı Kültürü

Malatya'da kahvaltı kültürü nasıldır, kahvaltıda neler yenir, kahvaltı nerede yenir?

Kadir Değirmenci
Kadir Değirmenci Tüm Haberleri

Malatya'da kahvaltı kültürü nasıldır, kahvaltıda neler yenir, kahvaltı nerede yenir, Malatya kahvaltıları nasıldır?

Sabah kahvaltısında, akşamdan kalan yemekler varsa ısıtılıp yenir. Aksi halde yeni çorba yapılır. Günümüzde kahvaltı yapmadan işlerine gidenler, fırsat buldukları anda, kahvaltı yerine çorba içmeye giderler. Ayrıca sadece çorbacı diye adlandırabileceğimiz lokantalar, gece sabaha kadar açıktır. Sabah çorba ile kahvaltı yapma alışkanlığı, erkeklerde daha yaygındır. İçilen çorba, öncelikle, kelle-paça, mercimek ve işkembe çorbalarıdır.

Malatya'da kahvaltıda ne yenir?

Kahvaltıda peynir, zeytin, börek çeşitleri, reçel, tereyağı, bal, yumurta, lor, kef, katmer, söğüş, domates, salatalık, biber, maydanoz, samut, tere, reyhan, sucuk, ekmek çeşitleri ( tandır, bilik, pide, külünce, yağlı ekmek, ekşileme, yufka), içecek olarak öncelikle sıcak süt, bazen çay, kışın da ıhlamur vardır. Ihlamur, kış aylarında sobaların üzerinden eksik olmayan sıcak bir içecektir. Emaye çaydanlıkta ıhlamur, zencefil, tarçın, karanfil, elma kabuğu, ayva yaprağı ile sürekli kaynatılır. Karışımın ömrü en fazla iki-üç gündür.

24 Ara 2023 - 12:56 Malatya- Nedir?

Muhabir  Kadir Değirmenci


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.