Yağışların bol olması ve yaz sıcaklıklarının bu yıl geç gelmesinden ötürü her yıl Haziran ayı sonlarında toplanan kenger sakızı sezonu bu yıl 10-15 günlük rötar yaparak Temmuz ayına sarktı. Faydaları saymakla bitmeyen Kenger sakızını toplamaya başlayan Hekimhanlılar, güzel kokusu ve özgün tadı olan kenger sakızını kenger otunun kökündeki sütten elde ediyorlar. Kengerin kartlaşması sonucu bitkinin kökü kesilerek elde edilen sütü birkaç gün toprakta bekletip daha sonra sakız elde eden ilçe sakinleri bu sakızı hem kendileri çiğniyor hem de satışını yapıp ek gelir elde ediyorlar.
FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR
Doğallığı ile sağlık açısından oldukça faydası olan Kenger sakızının faydaları ise saymakla bitmiyor. 1 tanesi bir yıldan fazla sürede çiğnenen ve tazeliğini uzun süre yitirmeyen kenger sakızının ; Yüz felci, migren ağrısı, kulak tıkanması, gastrit gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için oldukça yarar sağlıyor.