Hekimhan'da Kenger Sakızı Vakti

Hekimhan İlçesinin bereketli topraklarında Doğada kendiliğinden yetişen Kenger Bitkisinin sütünden elde edilen Kenger Sakızı toplanmaya başlandı. Kengerin kartlaşması sonucu bitkinin kökü kesilerek elde edilen sütü birkaç gün toprakta bekletip daha sonra sakız elde eden ilçe sakinleri bu sakızı hem kendileri çiğniyor hem de satışını yapıp ek gelir elde ediyorlar.

Ayşegül Kazgurt
ÖZEL HABER Ayşegül Kazgurt Tüm Haberleri
Büyütmek için resme tıklayın

Yağışların bol olması ve yaz sıcaklıklarının bu yıl geç gelmesinden ötürü her yıl Haziran ayı sonlarında toplanan kenger sakızı sezonu bu yıl 10-15 günlük rötar yaparak Temmuz ayına sarktı. Faydaları saymakla bitmeyen Kenger sakızını toplamaya başlayan Hekimhanlılar, güzel kokusu ve özgün tadı olan kenger sakızını kenger otunun kökündeki sütten elde ediyorlar. Kengerin kartlaşması sonucu bitkinin kökü kesilerek elde edilen sütü birkaç gün toprakta bekletip daha sonra sakız elde eden ilçe sakinleri bu sakızı hem kendileri çiğniyor hem de satışını yapıp ek gelir elde ediyorlar.

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Doğallığı ile sağlık açısından oldukça faydası olan Kenger sakızının faydaları ise saymakla bitmiyor. 1 tanesi bir yıldan fazla sürede çiğnenen ve tazeliğini uzun süre yitirmeyen kenger sakızının ; Yüz felci, migren ağrısı, kulak tıkanması, gastrit gibi rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için oldukça yarar sağlıyor.

13 Tem 2023 - 15:35 - Sağlık

Muhabir  Ayşegül Kazgurt


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.