Asfaltın, ziftin, yol yapımıyla ilgili petrole dair daha bilmediğimiz bir ton şeyin alımının, benzin tüketiminin azalacak olması, büyük petrol şirketlerinin , otomobil ( tır, otobüs, kamyon lobileri ve üreticilerinin hiçbirinin işine gelmez. Otomotivi direkt vuracağından vergi gelirinde büyük kayıp olurdu .Akaryakıttaki vergiler, araç fiyatlarındaki KDV+ÖTV+TV, sigortalar kaskolardaki vergiler, bakımlar muayenelerdeki vergiler vs.
Araba olmayınca yakın satılmaz ki yüzde 55 gibi bir vergi alıyor devlet.
Onun için devlet bu vergi darphanesini bırakıp demir yoluna gereken önem ve yatırım yapmıyor?
Ulaştırma bakanlığı köy istasyonlarındaki personeli çekince istasyonlar birer harabe haine geldi. Trenler hız kesmeden yoluna devam edecekmiş. Hâlbuki İstasyonlar yıllarca etraflarındaki onlarca köye ulaşım köprüsü olmuştu. O istasyonları çevresinde yeni yerleşimler oluşuyordu.
Yani, TCDD bir kamu kurumu olarak kamusal işletmecilik görevini bir kenara bırakarak karlılığı temel alan işletmeciliği esas almaktadır. Bu uygulama ise kamusal bir ulaşım aracı olan trenden yararlanmak isteyen yöre halkının "ulaşım hakkını" engellenmektedir. Köyden kente göçü tetikleyecektir
Türkiye’deki demiryolu hatları üzerinde çok sayıda istasyon binası inşa edilmiştir. Gar binası, o yerin en gösterişli ve sağlam yapısıdır.
Ancak bu yapıların bir kısmı demiryolu teknolojisindeki gelişmeler, taşımaların özelleşmesi, yönetim tercihleri, kullanıcı ihtiyaçlarının farklılaşması, demiryolu hat güzergâhlarının değişmesi gibi çeşitli nedenlerle yüzlerce istasyon terk edilmiş harabe halde, özgünlüğünü yitirmiş veya yıkılarak yok olmuş, önemli bir kısmı da yok olmaya yüz tutmuştur.
Yıllardır kullanım dışı olan Tren İstasyonları günümüzde kullanımının olmaması ve buna bağlı olarak da bakımsız kalmaları nedeniyle yapılar günden güne tahrip olmaktadır. Ara İstasyonlar alanı ve içinde bulunan yapılar , ilçenin, köyün kimliğine ve alanın tarihi dokusuna uygun olarak yeniden tamir edilmeli ve kent yaşamına aktif olarak katılmalıdır.