Genel
Giriş Tarihi : 06-07-2020 18:26   Güncelleme : 06-07-2020 18:26

Yaz Meyveleri Tazeliğini Reçel İle Koruyor

Malatya’da reçel sezonu açıldı. Dalından taze taze toplanan yıkanan ve ince ince işlenerek hazırlanan reçeller ile meyveler ilk günkü tazeliğini koruyor

Yaz Meyveleri Tazeliğini Reçel İle Koruyor
Malatya’da reçel sezonu açıldı. Dalından taze taze toplanan yıkanan ve ince ince işlenerek hazırlanan reçeller ile meyveler ilk günkü tazeliğini koruyor İlde yetişen başlıca meyvelerden olan karadut, kiraz, kayısı, elma ev hanımları tarafından güzelce reçel için hazır hale getiriliyor. Dışarda satılan hazır reçeller yerine evde yapılan reçellerin daha sağlıklı olduğunun ve aromasının da daha lezzetli olduğunun altını çizen ev hanımları aileleri için kavonoz kavanoz reçel yaptıklarını söyledi. Yaptıkları reçeller için konuşan ev hanımlarından Ruken Arıca, “Allah’ın verdiği her nimet faydalı.  Bizde bu faydaları özellikle kışa saklamak için reçel yapıyoruz.  Reçel her mevsim yenilebilir bir ürün. Bazen reçel yapamıyoruz o zaman mahalleden fazla reçel yapandan alıp bu açığımızı kapatıyoruz. Reçelle tatlar aynı kalıyor. Reçelde dikkat edilmesi gereken en önemli husus reçel yapılan ürünün ne çok diri ne de çok pişmiş olmaması lazım, kıvamı iyi tutturmakta hamaratlık. Çok pişerse reçel ağır ve yoğun olur eğer çok diri kalırsa da reçellik ürün yani reçel çok yavan olur. Reçel için ürünler hemen hemen ayı şekilde hazırlanır yıkanır büyükse doğranır çekirdekliyse çekirdekten ayrılır isteğe göre, sonra şeker ile güzelce kaynatılır ve kavanozlara konulup serin bir yerde saklanır.” sözlerini kullandı. [gallery ids="323472"] Hanife Sarı ( Özel Haber)