Toplantida Konusan Vali Yardimcisi Bilal Bozdemir, Sayin Valimiz Malatyada göreve basladigindan itibaren gerek kültür varligimizin gerekse tabiat varligimizin tespit edilmesi, kurulmasi ve bunlarin restorasyon çalismalarinin yapilmasi konusunda çok önemli çalismalar baslatmistir dedi.
Proje Yürütücüsü ve Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarligi Bölümü Ögretim Görevlisi Prof. Dr. Sükran Sahin de, Hedefimiz Malatya pilot il olmak üzere peyzajlari tanimlamak, yani dogal ve kültürel özelliklerini birbirleri ile etkilesimini dikkate alarak belirlemek. Insanlarin doga ile kurduklari iliskiler neticesinde farkli yapilar var ve Malatyada bu farkli alanlari ortaya koymaktir" dedi
Sahin, söyle devam etti:
"Bu yerlesim düzeni açisindan olabilir, tarimsal desen açisindan olabilir veya kentsel yerlesim tipi açisindan olabilir. Malatya o kadar çesitli ki, bir yerde ova diger yerde çok yüksek daglik, kayalik kesimler var. Malatya ile yaptigimiz anket çalismasinda Malatyanin imaji dedigimizde akarsular öne çikarken ikinci sirada daglik, kayalik alan çikiyor ama daima birinci sirada kayisi var.
Toplanti, 29 Mayis'ta degerlendirme toplantisi ile sona erecek.