- ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNUNA DAİR (2)

TEDMEM üstte belirtilen bu başlıkları öğretmenlik meslek kanunu olan diğer ülkeleri inceleyerek oluşturuyor.

Yine metinde öğretmenlik meslek kanununda öğretmenlik mesleğine ilişkin mevzuat dağınıklığını giderilememiştir. Öğretmenlerin görevleri, sorumlulukları ve hakları tanımlanmamıştır. Öğretmen yetiştirme sürecinin kronikleşen sorunlarını çözmeye yönelik herhangi bir düzenlemeye yer verilmemiştir denilmektedir.

Demokrat Eğitimciler Sendikası adına Haziran 2022 döneminde ‘Milli Eğitimimize Genel Bakış’ adlı çalışmayı kamuoyuna sundum. Konu başlıklarından biri de öğretmenlik meslek kanunuydu. İl bazında yaptığım 21 okulda 200 öğretmene, ilkokul, ortaokul, lise ve özel eğitim kademelerinde çalışan meslektaşlarımıza kanunu nasıl gördüklerini ve unvanların verilme şeklini sordum.

Araştırmada öğretmenler %88 meslek kanunun yetersiz olduğunu, %8 kanunun kısmen yeterli olduğunu,%4 ise yeterli olduğunu belirttiler.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar A. Gazi Çatalkaya - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Malatya Markaları

Sonsöz Gazetesi, Malatya ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (422) 323 52 92
Reklam bilgi

Anket Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı İçin Kime Oy Vereceksiniz?
Tüm anketler