Medical Park Antalya Hastane Kompleksi Nöroloji Bölümü'nden Uzman Dr. Nilgün Polat, kronik migrenin genellikle tek tarafli, bazen de iki tarafli olabilen, bulanti ve kusmanin eslik ettigi, isik, ses, hareket ve kokuya duyarli olunan bir tablo oldugunu belirtti. Dr. Polat, kronik migrene yönelik atak tedavi ilaçlari, antidepresan, sara ilaçlari, agri kesiciler ve akupunktur tedavilerinin yeterli sonuç vermedigi durumlarda hastanin agri ile yasamanin olusturdugu psikolojik bir durumla bas basa oldugunu söyledi.
Bilimsel çalismalar isiginda, botoks uygulamasinin kronik migrenin koruyucu tedavisinde yeni bir umut olarak ortaya çiktigini kaydeden Dr. Nilgün Polat, uygulamanin nöroloji uzmanlari tarafindan yapildigini ifade etti. Dr. Polat, kronik migren üzerine yapilan Uluslararasi Bilimsel Çalisma (PREEMPT) sonucunda botoksun, FDA tarafindan kronik migrene yönelik koruyucu tedavi seçenegi olarak onaylandigini bildirdi. Dr.Polat, yillardan bu yana beyin felci, bazi hareket bozukluklari, inme sonrasinda görülen kasilmalar gibi çesitli nörolojik hastaliklarda kullanilan botoksun, Türkiyede Temmuz 2011 tarihinden itibaren kronik migren koruyucu tedavisinde kullanilmak üzere onay aldigini söyledi.
Kronik migren hastalarinda botoks uygulamasinin; hastanin basinda alin,her iki sakak arkasi bölgeler, boyun ve ense bölgeleri olmak üzere 31 noktaya enjeksiyon seklinde yapildigini anlatan Dr.Polat, tedavinin hastanin durumuna göre 6 ay sonra tekrarlanabildigini kaydetti.
Botoks tedavisi alan hastalarin yüzde 70inde agrilarda belirgin azalma ve tamamen kaybolma gözlendigini belirten Dr.Polat, sözlerini söyle sürdürdü: Botoks tedavisi alan hastalarda, yasam kalitesi skorlarinda baslangiç seviyesine göre önemli iyilesme gözlenmis, bu sonuç hastalarin islevlerinde, canliliginda, psikolojik baskida ve genel yasam kalitesinde önemli bir gelisme kaydedildigini ortaya koymustur.

