Genel
Giriş Tarihi : 06-07-2020 18:50   Güncelleme : 06-07-2020 18:50

Kekik Kokulu Bal Üretiyor

Kuluncak’ta 7 yıldır organik bal üretimi yapan Cahit Aslan, katkısız olarak ürettiği balları özel müşterilerine ve şeker hastalarına pazarlıyor. “Balları üretirken, şeker şurup kullanmıyorum. Arılarım doğadan aldığı aromalarla kekik kokulu bal üretiyor. Sadece bal üretiminde doğal petek kullanıyorum” diyerek ürününü tanıttı

Kekik Kokulu Bal Üretiyor
Kuluncak’ta 7 yıldır organik bal üretimi yapan Cahit Aslan, katkısız olarak ürettiği balları özel müşterilerine ve şeker hastalarına pazarlıyor. “Balları üretirken, şeker şurup kullanmıyorum. Arılarım doğadan aldığı aromalarla kekik kokulu bal üretiyor. Sadece bal üretiminde doğal petek kullanıyorum” diyerek ürününü tanıttı Katkısız olarak ürettiği ballar hakkında “Kuluncak’ta 7 yıldır organik bal üretimi yapıyorum. Balları üretirken, şeker şurup kullanmıyorum. Arılarım doğadan aldığı aromalarla kekik kokulu bal üretiyor. Sadece bal üretiminde doğal petek kullanıyorum.” İfadelerine yer veren Cahit Aslan, doğal balın anlaşılması için gerekli ipuçları için; “Doğal balın anlaşılması şöyledir. Özellikle süzme doğal bal dolaba konulduğunda margarin gibi beyaz bir renk alır. Isıyı gördüğünde kendi halinde çözülür. Doğal balda ilaçsız olduğu için sıcak ortamda kurtlanma olabilir. Bunu vatandaş yanlış anlıyor. Diğer katkılı balın içinde şeker veya kimyasal olduğu için kurt düşmez. Doğal bal bu şekildedir. Vatandaşların doğal bal ile katkılı balı ayırt etmeleri için şu hususlara dikkat etmeleri gerekir.  Süzme bal kesik kesik düşmez, süzülerek akar. Şekerli bal boğazı yakar, yiyen insanı keser. Ancak doğal bal kesmez. Şeker hastalığı olanlarda hiçbir sakıncası yoktur” Şeklinde konuştu. Pazarlama konusunda sıkıntı çekmediklerini de söyleyen Aslan, “Ürettiğimiz balları bire bir vatandaşlar kendileri alıyor. Tadına bakıp kullandıktan sonra vazgeçilmez müşterim oluyorlar. Tercih ediyorlar. İlkbahar çiçek döneminde bal üretimine başlıyoruz. Mart ayında bakımlarını yapıyoruz. Yavru ve vitamin ilaçlarını veriyoruz. Güz döneminde doğal kek bırakarak kışın beslenmelerini sağlıyoruz. Doğal Balın kilosunu süzme ve petek olarak 120 TL den fiyatı gidiyor. 120 TL den aşağıya verilen balların kalitesinden şüphe etmek gerekiyor. Bir petekte ise ortalama 1,5- 2 kg bal alabiliyoruz. Arılarımız ilkbahar dönemimde bal yapmaya başladığında keven, kekik, bitkilerine yöneliyorlar. Bu nedenle de ballarımız genellikle kekik kokulu oluyor.” Diye konuştu. [gallery ids="323487,323488"] A.Vahap Kaygusuz- Fatma Doğanay  (Özel Haber)