Malatya Kongre ve Kültür Merkezinde, Malatya Ticaret Borsasi ve PROYEM isbirligiyle düzenlenen Buzagi ve Besi Sigir Beslenmesinin Kritik Noktalari ile Sagmal Ineklerde Misir Silaji Kullanimi konulu seminerde konusan Ticaret Borsasi Baskani Gürsel Özbey, Malatyada, kayisi sektöründen sonra gelen ve önemi gittikçe artan hayvancilik konusunda ülkemizde ve buna bagli olarak ilimizde de bir dönüsüm yasanmaktadir. Türkiyenin birçok bölgesinde tarima dayali ihtisas organize hayvancilik bölgeleri kurulmaktadir. Bunlardan bir tanesi de, kurulma asamasinda olan Malatya Organize Hayvancilik Bölgesidir. Organize Hayvancilik Bölgesiyle büyük bir alanda binerce hayvan beslenecek, büyütülecek, kesilip paketlenmesi suretiyle hayvanciligin endüstriyel üretime daha fazla entegre olmasi saglanacaktir. Açilacak bölgelerde yem sanayi, et isleme tesisleri, süt isleme ve toplama tesisleri, biyogaz enerji tesisleri ve gübre tesislerinin bir araya getirilmesi planlanmaktadir. Kisacasi bu tesisler hayvanciligin ve bölge ekonomisinin gelismesine katkisi olacaktir dedi.
Bursa Uludag Üniversitesi Hayvan Besiciligi Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Ismet Türkmenin sunumuyla Buzagi ve Besi Sigir Beslenmesinin Kritik Noktalari ile Sagmal Ineklerde Misir Silaji Kullanimi konulu seminerde, hayvancilik konusunda bilgi aktarildi.
Prof. Dr. Ismet Türkmen, dogan buzagilarin yüzde 20sinin ilk 2 ayda öldügüne dikkat çekerek, bunun çok fazla oldugunu belirtti. Dogan buzagilarin yüzde 1,5-5 arasi ölüm olunca ancak verimli olacagina dikkat çeken Türkmen, buzagi ölümlerinin genelde ishal ve solunum hastaliklarindan kaynaklandigini vurguladi.
Gida, Tarim ve Hayvancilik Il Müdür Vekili Ramazan Aytekin, Kirmizi Et Üreticileri Birligi Baskani Mehmet Taneli, bazi birlik ve dernek baskaniyla besicilerin katildigi seminerde, Ticaret Borsasi ve Malatyayla PROYEMin tanitildigi sine vizyon gösterildi.