Arapgir Belediyesi Mor Reyhan Çayı Dağıtıyor

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, ilçenin önemli tarım ürünlerinden biri haline gelen Mor Reyhan için verdiği mücadele ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi
Haber Merkezi Tüm Haberleri
Arapgir Belediyesi Mor Reyhan Çayı Dağıtıyor
Arapgir Belediyesi Mor Reyhan Çayı Dağıtıyor
+3
Haber albümü için resme tıklayın

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu katıldığı her etkinlikte, platformda ve organizasyonda Mor Reyhan Çayı’nı ikram ederek, misafirlerine bu doğal içeceğin faydalarını anlatmaya devam ediyor. 

Başkan Haluk Cömertoğlu, göreve geldiği günden bu yana ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınması adına çeşitli projeler yaptığını belirtti.  Reyhan üreticilerini alım garantili şekilde teşvik etmek, ve ürünün tanıtımını yapmak amacıyla broşürler hazırlayıp stantlar açan Başkan Cömertoğlu, bu alandaki çalışmalarında önemli başarılar elde etti.

Reyhan Çayının Faydaları

Yaptığı çalışmalardan bahseden Başkan Cömertoğlu, mor reyhanın faydaları ile ilgili şu ifadelere yer verdi; 

"Bu bitkinin tarihsel ve şifalı özelliklerinden  dolayı çok faydalıdır. Reyhan çayının kurutulmuş yapraklardan yapılan, çok aromalı ve faydalı bir içecek. İbn-i Sina’nın da Reyhan Çayını şifa amaçlı sıklıkla kullandı. En önemli özelliğinin ise sinir sistemi üzerinde olumlu etkiler bırakmasıdır."

Cömertoğlu, reyhan bitkisinin güçlü bir antioksidan kaynağı olduğunu ve esansiyel yağlar içeriğiyle antimikrobiyal etkiye sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, reyhanın iştah açıcı, kan yapıcı, grip ve soğuk algınlığına karşı koruyucu etkileri bulunduğunu, uçuklardan koruduğunu ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyledi. Reyhan çayının aynı zamanda hazımsızlık, öksürük, baş dönmesi ve uykusuzluk gibi sağlık sorunlarına iyi geldiğini de ekledi. Sinirleri güçlendiren ve sakinleştirici özellikleriyle tanınan reyhanın, sindirim sistemini de düzenlediğini söyledi. 

Reyhan Üretimi ve Arapgir’in Geleceği

Başkan Cömertoğlu, Arapgir Belediyesi tarafından 2024 yılı içinde 70 dekarlık iki parselde 300 bin adet mor reyhan fidesi dikildiğini açıkladı. Ayrıca, 100 dekar sözleşmeli üretim ve 100 dekar civarında da çiftçilerin rutin ekim yaptığı alanlarla birlikte toplamda 260 dekar alanda reyhan üretimi gerçekleştirildiğini belirtti.

Cömertoğlu, en önemli noktanın ise Mor Reyhanın Arapgir’de üretilen çeşitlerinin tüketilmesi olduğuna dikkat çekti. Reyhan üretiminin, Arapgir’in hem yerel ekonomisine hem de marka değerine büyük katkı sağladığını ifade etti. Başkan Cömertoğlu, “Arapgir, tarihi dokusu ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra, reyhan üretimi ile de dünya çapında tanınan bir marka olma yolunda ilerliyor” ifadelerini kullandı.

Arapgir’in geleceği ile ilgili umutlu mesajlar veren Başkan Cömertoğlu, bilim insanlarının bile Mor Reyhanın bu bölgedeki üretimiyle Arapgir’i küresel bir marka haline getirebileceğini tartıştığını belirtti.

12 Ara 2024 - 10:20 Malatya- Genel

Muhabir  Haber Merkezi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.