Et ürünlerine sıkı denetim

Edirne’de Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri kebapçıları, dönercileri ve kasapları denetledi. Ekiplerin aldığı et numuneleri laboratuvara gönderildi.

Et ürünlerine sıkı denetim
Et ürünlerine sıkı denetim
Haber albümü için resme tıklayın

Edirne’de yapılan denetimlerde, işletmelerin hijyen kurallarına uyup uymadığı ve ürünlerin faturalarının eksiksiz olup olmadığı detaylıca kontrol edildi. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"İl Müdürlüğümüz gıda kontrol görevlileri tarafından il genelinde rutin olarak gerçekleştirilmekte olan lokanta, kafe, restoran, okul kantinleri ve okul çevresindeki fast food işletmelerinin asgari teknik ve hijyenik şartları ile ürün kontrol ve denetimlerine ilave olarak, tüketime sunulan et ürünlerinden Türk Gıda Kodeksi’ne uygunluk ve ürünleri kontrol amacıyla numune alma çalışmaları yapılmıştır. Bu çerçevede ilimizde denetimi yapılan işletmelerden et ürünleri numuneleri alınmış olup, alınan numuneler incelenmek üzere İl Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğümüze gönderilmiştir. Önümüzdeki süreçte; tarladan sofraya kadar olan tüm süreçlerde etkin, şeffaf ve sürekli denetimler ile gıda güvenilirliği ve halk sağlığına yönelik gerek denetim gerekse numune alma çalışmalarımıza kesintisiz devam edilecektir."

15 Eki 2024 - 09:57 Edirne- Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.