Beytüşşebap ilçesinde havaların soğumasıyla beraber kışlık yiyecekler kurutulmaya çalışılıyor. Bağ ve bahçelerde toplatılan üzüm, elma, armut ve erikler yıkanıp temizlendikten sonra toprak ev damlarında kurutmaya bırakılıyor. Aylarca devam eden bu çalışma sonrası kuruyan yiyecekler torbalara koyulup serin yerde muhafaza ediliyor. Kış aylarında kullanılmak için yapılan bu çalışma günlerce devam ediyor.
İlçeye bağlı Pirinçli köyünde evin damında kurutmalık yapan Hane Özdemir, Kürtçe konuşarak, "Bunları hoşaf yapıp yiyeceğiz. Her şeyi burada kurutuyoruz. Her yıl bu işi yapıyoruz. Bütün meyveleri kurutuyoruz. Satmıyoruz ancak kendimize yetecek kadar yapıyoruz" dedi.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.