Her sene olduğu gibi bölge halkı meyve ağaçlarından ürünlerini toplamaya başladı. Kadınlar, daha çok kış ayında tüketilmek için meyve ağaçlarında bulunan kayısıları büyük bir zahmetle toplamaya ve pestile dönüştürmeye başladı. Meyve bahçelerinden topladıkları kayısıları eve getirerek tek tek yıkadıktan sonra parçalara ayırarak tencerede kaynatan kadınlar, daha sonra da beyaz yağlı kağıtlar üzerine kayısıların sulu halini dökerek pestile dönüştürüyor.
"Bu meyveler büyük zahmetlerle buraya kadar geliyor" diyen ev kadını Yasemin Baran, “Her sene olduğu gibi kış hazırlığı yapıyoruz. Kış aylarında tüketmek için çeşitli gıdalar hazırlıyoruz ve saklıyoruz. Bu dönemde bahçeden getirdiğimiz kayısıları evde yıkadıktan sonra parçalara ayırarak kaynatıyoruz. Su haline gelin kayısıları daha sonra pestile dönüştürüyoruz. Buna doğal pestil diyebiliriz” dedi.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.