Nişan Şerbeti nasıl yapılır? Malatya'ya özgü Nişan Şerbeti

Malatya'ya özgü Nişan Şerbeti nasıl hazırlanır? Malzemeleri nelerdir?

Kadir Değirmenci
Kadir Değirmenci Tüm Haberleri

Malatya'ya özgü Nişan Şerbeti nasıl hazırlanır? Malzemeleri nelerdir?

Nişan Şerbeti Malzemeleri?

  • 2 gr kırmızı şeker boyası
  • 10 litre su
  • 1,5 kg toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı karanfil buz

Nişan Şerbeti Hazırlanışı?

Yapılacak şerbetin miktarı çok ise kalaylı kazana, daha az ise kalaylı tencereye temiz su koyun. İçine buz atın ve şekeri eritin. Şekerli suyun içine kırmızı şeker boyası ve tülbende sarılmış karanfili ekleyin. Karıştırdıktan sonra tat ayarına bakın. Soğuk olarak servis yapın.

Not: Nişan şerbetine Arapgir ilçesinde karanfil konulmaz limon veya limon tuzu konulur. Söz kesme ve nişan günlerinde sıklıkla ikram edilen bir içecektir. Şerbet, ikramdan bir gün önceden veya daha önceden yapılıp bir gece bekletilirse daha lezzetli ve güzel kokulu olur. Nişan şerbeti, düz uzun bardak ile ikram edilir. Bu bardağa şerbet bardağı ve nişan gününe de şerbet günü denir.

01 Oca 2024 - 15:48 Malatya- Nedir?

Muhabir  Kadir Değirmenci


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.