Malatya'ya Özgü Kayısı Marmeladı Hazırlanışı

Malatya'ya Özgü Kayısı Marmeladı tarifi, malzemeleri hazırlanışı

Kadir Değirmenci
Kadir Değirmenci Tüm Haberleri

Malatya'ya Özgü Kayısı Marmeladı tarifi, malzemeleri hazırlanışı

Kayısı Marmeladı Malzemeleri

  • 1 kg kayısı
  • 1 kg şeker
  • 1 fındık büyüklüğünde limon tuzu

Kayısı Marmeladı Hazırlanışı

Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkararak gelişigüzel doğrayın. 1 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kaşıkla süzgeçten geçirerek ezin. Tekrar ateşin üzerinde kaynamaya başlayınca şekeri ilave edin. Şeker eriyinceye kadar karıştırın. Karıştırma işlemi, tencerenin dibine V harfi çizer gibi olmalıdır. Ateşi kısık olmalıdır; aksi takdirde marmelat dibine çabuk tutar. Marmelat, kaşıktan diş diş dökülmeye başlayınca kıvamı olmuş demektir. Limon tuzunu karıştırıp, 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alın. Sıcak bir şekilde kavanozlara koyup, plastik olmayan kapaklarla kapatarak, kavanozları bir bezin üzerine ters çevirin. Bir gece bekletin. Ertesi sabah kavanozları düzelterek kapak kontrolü yapın, serin yerde saklayın. Marmelat, kavanozlarda soğuyunca ağzını kapatın.

KAYISI ŞURUBU

Kayısı marmeladı, arzu edildiği zaman sürahinin içinde bir miktar sulandırılarak her türlü yemeğin yanında kayısı şurubu olarak içilir.

31 Ara 2023 - 16:40 Malatya- Nedir?

Muhabir  Kadir Değirmenci


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.