Malatya'nın Yatsılık Öğünü Yiyecekler Kültürü

Malatya'da her öğün, özgün zamanda ve özgün yerde hazırlanmış, özgün yiyeceklerle doludur. Ara öğünlerde önemlidir, yatsılık öğünü de bunlardan biridir

Kadir Değirmenci
Kadir Değirmenci Tüm Haberleri

Malatya'da her öğün, özgün zamanda ve özgün yerde hazırlanmış, özgün yiyeceklerle doludur. Ara öğünlerde önemlidir, yatsı öğünü de bunlardan biridir

Yatsılık Öğünü Yiyecekleri

Genelde tatlı yenir. Yenen tatlı, sütlü tatlı veya hamur tatlısı olabilir. Bu öğünde ayrıca meyve ve kahvaltılık yiyecekler de yenilebilir. Kış gecelerinin uzun olması nedeniyle çerez türleri, akşam yemeğinden sonra ortaya konur. Bunlar, gün kurusu kayısı, kayısı pestili, kayısı çekirdeği, cevizli pestil, sucuk (Kayısılı, üzüm şıralı, dut şıralı ve cevizli köpük sucuk türleri vardır.), dut kurusu, ceviz, kavurga, hedik, kış armudu, iğdedir.

28 Ara 2023 - 16:24 Malatya- Nedir?

Muhabir  Kadir Değirmenci


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.