Malatya'da her öğün, özgün zamanda ve özgün yerde hazırlanmış, özgün yiyeceklerle doludur. Ara öğünlerde önemlidir, yatsı öğünü de bunlardan biridir
Yatsılık Öğünü Yiyecekleri
Genelde tatlı yenir. Yenen tatlı, sütlü tatlı veya hamur tatlısı olabilir. Bu öğünde ayrıca meyve ve kahvaltılık yiyecekler de yenilebilir. Kış gecelerinin uzun olması nedeniyle çerez türleri, akşam yemeğinden sonra ortaya konur. Bunlar, gün kurusu kayısı, kayısı pestili, kayısı çekirdeği, cevizli pestil, sucuk (Kayısılı, üzüm şıralı, dut şıralı ve cevizli köpük sucuk türleri vardır.), dut kurusu, ceviz, kavurga, hedik, kış armudu, iğdedir.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.