17 yaşından beri Mardin sokaklarında mırra sattığını belirten Hıdır Takılmaz, bu değere sahip çıktığını söyledi. Genellikle taziyelerde tüketilen acı bir kahve olduğunu ifade eden Takılmaz, köy yerlerinde ağaların içtiği bir kahve olduğunu dile getirdi.
Yemeklerden sonra mutlaka bir fincan mırra içildiğini aktaran Takılmaz,
"Özel bir misafir geldiği zaman ikram edilir. Burada esnafın çok tercih ettiği bir içecektir. Turistler de beğenerek içerler. Mırra, Türk kahvesi önce kaynatılıp soğuduktan sonra üç defa süzülür. Daha sonra ateşe kaynamaya bırakılır. İçine kakule koyarız ve ortaya böyle bir lezzet çıkıyor. Migrene, şeker hastalığına iyi geliyor. İnsan zinde kalıyor. İçinde bulunan kakule mide ve bağırsakları çalıştırıyor. Uykusu gelenin uykusunu kaçırır" dedi.
Kaynak: İHA
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.