Via Gardenia’dan alınan verilere göre: Çiçek coşturan, çiçeklerin gereksinimi olan çiçek besini takviyesini temin eden gübrelerdir. Yaşadığımız dönemde çiçekçilerde paket haline getirilmiş, kullanıma hazır edilip satışa sunulan gübre bulmak oldukça kolaydır. Fakat arzu ederseniz ev içerisindeki besinleri de çiçek coşturan olarak tercih edebilirsiniz.
Peki çiçek coşturan nasıl elde edilir, daha evvel yapılan çiçek coşturan tarifi nedir? Bu yazımızda sizler için denenen ve verim alınan çiçek coşturan tariflerini bir araya getirdik. Bitki ve çiçeklerinizin çabuk gelişmesini, canlı bir görüntü kazanmasını arzu ediyorsanız bu formüllerden bir tanesini kesinlikle denemelisiniz.
ÇİÇEK COŞTURAN NASIL YAPILIR? 9 DOĞAL FORMÜL
1) Haşlanmış Yumurta Suyu
Sardunyadan kim hoşnut olmaz? Mükemmel bir görünüşü olan bu güzel çiçek hemen hemen herkesin balkonunu, evini ve bahçesini güzelleştiriyor. Peki sabahları kahvaltıda tüketmek için haşlamış olduğunuz yumurta suyunun bilhassa sardunya çiçeği için adeta bir can suyu olduğundan haberiniz var mı? Evet doğru duydunuz! Haşlanan yumurta suyunun sardunya çiçeği için daha sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Ayriyeten daha bol çiçek açmasını sağlamaktadır.
Aslına bakılırsa haşlanmış yumurta suyu yalnızca sardunya çiçeği değil, menekşe ve başka pek çok çiçek için yararlıdır. Bu değerli olan bilgiyi öğrenmenizin ardından haşlamış olduğunuz yumurta suyunu artık lavaboya dökmeyeceğinize eminiz!
2) Yumurta Kabukları
Yapay olmayan çiçek coşturan tavsiyelerimize yine yumurtayla devam etmekteyiz. Görmüş olduğunuz gibi yumurta yalnızca biz insanlar için değil, çiçek ve bitkiler için de yararlı bir besindir. Bu defa ev yapımı çiçekleri coşturan yumurta kabuklarını değerlendirmeye alacağız. Yumurtayı yemenizin ardından kabuklarını asla çöpe atmayın! Kabukları küçük küçük parçalamanın ardından saksıdaki toprak ile birleştirin. Üstüne de haşlamış olduğunuz yumurta suyunu ilave edin. Yumurta kabuğu çiçeği kısa zamanda daha verimli ve canlı hale getirir. Ayriyeten haşereleri çiçek ve bitkilerden uzaklaştırır.
3) Haşlanmış Sebze Suyu
Sebzeler biz insanlar için ne kadar sağlıklı ve yararlıysa aynı durum çiçekler için de öyledir. Bu zamana dek haşlamış olduğunuz sebzelerin suyunu lavaboya dökmüşsünüzdür. Fakat bugünden sonra bu alışkanlığınızı bir kenara bırakın. Bunun sebebi haşlanan sebze suyu çiçek ve bitkiler için oldukça besleyicidir. Haşlanan sebze suyunu bitkilere dökmeden evvel kesinlikle oda ısısına gelmeyi bekleyin. Çiçekler için değerli olan bu suyun barındırdığı vitamin, bileşen ve mineral ile çiçeğinizin daha çabuk gelişmesine yardım eder.
4) Sebze ve Meyve Kabukları
Sebze haşlamasından üretilen suyu yemeklerinize de kullanabilirsiniz. Üzülmenize gerek yok, haşlanan sebze suyunun yerine yediğiniz sebze ve meyve kabuklarını da çiçek coşturan vitamin olarak değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Gün içerisinde yediğiniz meyve ve sebzelerin kabuğunu uygun bir kap içerisinde saklayın. Kabuk daha taze iken üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyin. Kabuk da bu suyun içerisinde minimum on iki saat maksimum ise bir gün bekletilmelidir. Bekleme vaktinin sonunda meyve ve sebze kabuğunu suyun içerisinden alın. Bu suyla çiçek ve bitkilerinizi sulayın. Uygulamayı düzenli bir şekilde yaptığınızda çiçekleriniz kısa zaman içinde daha sağlıklı ve canlı bir görüntüye sahip olacaktır.
5) Kuru Maya
Çiçeğinizi kuru mayayla da coşturabilirsiniz. Kuru maya hemen hemen bütün evlerde yer alan bir üründür. Evde bulunmasa da uygun maliyeti ile marketlerden rahatlıkla alınabilir. Hamur işlerinin vazgeçilmezi kuru mayadır. Çiçek ve bitkilerin kısa zaman içinde sağlıklı ve canlı görünmesine yardım eder. Bu durum için tek yapmanız gereken; üç litre suya bir yemek kaşığı kadar kuru maya ekleyerek harmanlamak ve üretilen suyla çiçekleri sulamak. Burada önem vermeniz gereken bir ince detay var; sulama sırasında suyun çiçeğin yapraklarına değmemesine özen göstermelisiniz. Su direkt toprağa değmeli.
6) Yosun
Yosun aynı yukarıda da dediğimiz gibi pek çok çiçeğin köklerini kuvvetli hale getirme ve onlara gereksinim duydukları mineralleri temin etme hususunda seçenek bir yapay olmayan çözümdür. Yosunun bu olağanüstü tesirinden faydalanmak için; ilk olarak denizden toplamış olduğunuz yosunu tuzundan temizlemek için bol suyla iyi bir şekilde yıkayın. Sonrasında bol suyun yer aldığı kapaklı bir kabın içerisine koyun. Uğraştıran ve uzun süren bir süreç gibi gelse de, neticenin sizleri mutlu edeceğinin garantisini verebiliriz.
7) Fasulye, Balık ve Muz Kabuğu Karışımı
Söylendiğinde yemek tarifi gibi görünse de aslında doğru! Bu karışım da çiçek ve bitkilerin yemek tarifi. Balık, fasulye ve muz kabuğu birleşimi barındırdıkları bileşenlerle çiçeğin gereksinim duyduğu mineral ve vitaminleri sunmaktadır. Çiçek için bu gıdalar doğal gübre özelliği taşımaktadır. Bu tarifi hazırlayabilmek için öncelikle otuz-kırk tane fasulye, bir tane muz kabuğu ve bir tane ufak balığı uygun bir tencereye alın. Bu besinlerin üstünü geçecek kadar su ilave edip haşlayın. Fasulyeler yumuşamaya başlayınca haşlama işlemi tamamlanır. Suyun oda ısısına gelebilmesi için bir süre bekleyin. Sonrasında bütün ürünleri blenderdan geçirip püre oluncaya kadar bu işleme devam edin. Yaptığınız bu püreyi çiçek ve bitkilerin toprağıyla harmanlayın. Bu karışımın sayesinde çiçeğin gereksinim duyduğu azot, potasyum ve fosfora kavuşur.
8) Kahve Telvesi ve Yumurta Kabuğu Karışımı
Üstte belirtmiş olduğumuz tavsiyeler ile beraber yumurta kabuğunu çöpe atmaktan vazgeçtiniz değil mi? Aslına bakılırsa kahve telvesi ve yumurta kabuğu birleşince daha da çok güçleniyor. Artık kahve telvelerini de çiçek coşturan karışım olarak tercih edebilirsiniz. Yumurta kabuğunu atmayıp biriktirin. On iki tane yumurta kabuğunu su ile temizleyin. Kahve telvesiyle yumurta kabuğunu uygun bir kap içinde bir araya getirin ve blenderdan geçirin. Bu birleşim pürüzlü olmayacak şekilde içerisine biraz su ekleyip tekrardan blenderdan geçirin. Yaptığınız birleşimi çiçeklerin toprağına ilave edin. Bu birleşim çiçeklerin kısa zamanda canlanmasına yardım eder ve haşereleri çiçeklerden uzaklaştırır.
9) Aspirin
Yapılan bilimsel çalışmalarda sancılarımızı kesmesi amacı ile tercih ettiğimiz aspirinin çiçek ve bitkiler için de yararlı olduğu kanıtlanmıştır. Aspirin çiçek ve bitkilerin gelişmesini çabuklaştırır, verimli olmasını fazlalaştırır, sağlıklı ve canlı bir görüntüye sahip olmasını sağlar. Çiçeklerdeki mantar rahatsızlıklarının da önüne geçer. Bu sebep ile aspirin bitki ve çiçek bakımında sık sık kullanılır ve kullanımı yaygınlaşmıştır. Aspirinin bu olağanüstü tesirinden yararlanmak için dört tane aspirini ezin ve on beş litre suyun içerisinde karıştırın. Hazırlamış olduğunuz bu su ile her üç haftada bir çiçeğinizi düzenli bir şekilde sulayın.
Kaynak: HABER MERKEZİ
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.