Kentte yaşayanların en büyük özlemi ‘Köy ekmeği’

Tunceli'ye bağlı ilçe ve köylerinde odun ateşinde pişirilen ev ekmeği, sofralardaki kıymetini koruyor


Kente bağlı köylerde yaşayan vatandaşlar, eski usul odun ateşinde ekmek pişirmeyi sürdürüyor. Çoğunlukta ekşi maya ile hazırlanan hamur, bazen komşu kadınların katılımıyla imece usulü, bazen de tek başına odun ateşinde pişirilerek hazırlanıyor. Evde ekmek yaparak hem daha sağlıklı ekmek tükettiklerini hem de ev ekonomisinde tasarruf sağladıklarını belirten Özlem Eylem Doğan, "Ben çoğunlukla  Elazığ kent merkezinde yaşıyorum. Köy yaşantısına özlemimiz hiç bitmiyor. Köye gittiğimizde kendi ekmeğimizi kendimiz yapıyoruz. Hem sağlıklı hem de daha lezzetli ekmek tüketiyoruz. Pişirdiğimiz ekmekleri Elazığ'daki evimize getirip tüketiyoruz" dedi.

Kaynak: İHA

21 Kas 2023 - 00:26 - Bölge


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.