MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu olarak Türkiye 100 yılında Tekstil Sektörünün Geleceği ana temalı Türkiye İstişare toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda ilk konuşmayı MUSİAD Malatya Şubat Başkanı Yunus Akçin, yaptı.
Tekstil ihracatının ancak yüzde 50’sini yakalayabilmiştir
Akçin konuşmasında; “2023 Anadolu Tekstilcileriyle buluşmaktan mutluluk duyuyorum. Bu organizasyon sektör başarımızın bir kanıtıdır. Ülkemizin tekstil sektöründeki başarısı kendini yıllardır gösteriyor. Türk tekstil ihracatı 12 milyar dolar gibi bir değere ulaşmıştır. Tekstil konusunda Malatya oldukça önemli bir potansiyele sahiptir. Çarpıcı bir oran olan Malatya'da istihdamın yüzde 45'inin tekstil sektöründe olması ilimiz için tekstilin önemini göstermektedir. Malatya'da tekstilin ihracat değeri 24 Milyon dolar iken ithalatı ise 13 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Yüksek kaliteli Tekstil ürünlerimiz Avrupa’da Tekstilde hem Malatya hem de ülkemiz dış ticaret fazlası vermiştir. İhracatta Malatya ülke genelinde 19'uncu sırada yer almıştır. İlimiz 2023 yılında ilk 8 ayda geçen yılın tekstil ihracatının ancak yüzde 50’sini yakalayabilmiştir. Bu da yorulmak bilmeden çalışmalarımızın bir kanıtıdır. Bu çabalar Türk tekstilini iyi bir konuma getirdi. Rehavete kapılmamamız gerekir. Hızla gelişen dünyada araştırma, tasarım ve imitasyona da önem veriyoruz. Üretim gücümüzü her alanda geliştirmeleriyiz. ” İfadelerini kullanarak Filistin’deki Savaşı kınadı ve savaşın bir an önce sonlanması temennisinde bulundu.
Gürkan: Malatya’da 200 Sektör Temsilcisi Var
Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan konuşmasında şunları söyledi. “Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye yüzyılında Cumhuriyetimizin yarın 100 yıldönümünü hep birlikte kutlayacağız. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin 100. Yıldönümü bütün milletimize, ülkemize ve Alemi İslam’a barış ve huzur getirmesini ve Filistin’deki akan kanın da bir an önce durmasını, katliamlara bir an önce son verilmesini temenni ediyorum. Bulunduğumuz alanda daha önce Sümerbank fabrikası yer almaktaydı. Elektriğini ve suyunu kendi üreterek sanayi devrimini o dönemde başlatmıştı. Malatya’daki Tekstil sektörünün güçlü olmasının temelinde de bu yatmaktadır. Malatya’da 200 sektör de tekstil ile uğraşıyor. Böyle bir toplantının Malatya da düzenlenmesi de bu açıdan anlamlıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”
İhracat Performansımız Olumlu
MÜSİAD Hazır Giyim Sektör Kurulu Başkanı Fatih Canpolat, konuşmasına Filistin’de yaşanan insanlık dramını şiddetle kınayarak başladı. Canpolat konuşmasında; “Bugün sektör değerlendirmesi için buradayız. Tekstil sektörü ülkemizin temel taşlarından birisidir. Son yıllardaki teknolojik yenilenmelerle bu sektör büyümeye devam etmektedir. Bu büyüme hem iç pazarda hem de uluslararası arenada etkisini göstermektedir. Sektörümüzün ihracat performansı son derece olumludur. Hazır giyimde kg başına 19 dolar, tekstilde ise yaklaşık 5 dolar civarında olup bu 2 sektörümüz Türkiye’nin en çok ihracat yapan kurumdur. Toplam ihracatımızın yüzde 12 sini tekstil ve ihracat sektörü oluşturmaktadır” dedi.
Babacan, "Filistin Müslümanların Meselesi"
AK Parti Malatya Milletvekili Abdurahman Babacan ise konuşmasında şunları söyledi.ç İsrail'in canı istediğinde sivillerin canına saldırmasına engel olmak için bunun diplomatik kanallarını zorluyoruz. Beraberinde kalıcı ateşkesi, insani yardım koridorunu sağlanmasını zorluyoruz. Bu kolay olmuyor. İslam İşbirliği Teşkilatından somut bir geri dönüş almış değiliz. Fakat BM Genel Kurul üzerinden kalıcı bir barış gücü tesis edilmesi konusunda girişimimiz var. Her on yılda bir böyle büyük katliamları İnşallah uzun yıllar görmeyiz. Bu bütün müslümanların meselesi. Biz bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz.
Bu duruma sessiz kalmak imkânsız.
MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Burhan Özdemir, Gazze'de büyük bir savaş suçu işleniyor. İşlenmeyen savaş suçu kalmadı. Masum sivillere yönelik katliam her gün devam ediyor. Bölgeden kötü haberler almaya devam ediyoruz. Bu duruma sessiz kalmak imkânsız. Biz MÜSİAD olarak Gazze'ye yönelik saldırıların ve bu katliamların zalim İsraili tüm güzümüzle kınıyoruz. Bölgede işlenen insanlık suçlarına engel olunabilmesi için bir an önce adalet çağrısı yapıyoruz. Tarih ve gelecek nesiller bu zulme mani olamayan herkesi ve belki bizleri de yargılayacaktır. 12 dertli iş adamının çıkmış olduğu bu yolda MÜSİAD bugün 170 noktayı aşkın 14 binden fazla üye ve 60 binden fazla firmaya ulaşmış durumdadır. Demek ki birileri meşaleyi yakınca arkasına toplananlarla beraber yürüyen oluyormuş. Yeter ki niyetler halis olsun. Biz gerek MÜSİAD gerekse Müslüman bireyler olarak, Osmanlı bakiyesi olan Filistin toprağı için ülkemizin islam dünyası adına artık bu ateşi korkmadan yakması gerektiğini düşünüyoruz. MÜSİAD gücünü Anadolu medeniyetinden almaktadır. Bu nedenle programın burada yapılmasını anlamlı buluyorum.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.