Yaylalarda katkı maddesi kullanılmadan üretilen Bitlis kara kovan balı, kentin önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor.
Havaların soğumasıyla hasat edilerek satışa sunulan prolin değeri yüksek karakovan balı, yurt içi ve yurt dışından rağbet görüyor.
Bitlisli balcı Serdar Nevzat Ersan, gazetecilere, balı Organik Tarım Yönetmeliği'ne uygun şekilde ürettiklerini söyledi.
Londra'daki uluslararası bal yarışmasında geçen yıl "altın bal" ödülü alan balın bulundukları bölgede üretildiğini anlatan Ersan, "Bitlis, bitki çeşitliliği bakımından zengin bir il. Yüzlerce çeşit bitki türü var. Geleneksel yöntemleri kullanarak balı üretiyoruz. Londra'daki yarışma sonrası yurt dışından talepler arttı." dedi.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.