Kaleseramik'in halka arzı kapsamında, geçtiğimiz hafta Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğinde gerçekleştirilen talep toplama işlemine yatırımcıların ilgisi yoğun oldu ve kurumsal ve bireysel yatırımcılardan 2 milyonu aşkın başvuru geldi.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kaleseramik'in halka arz sonuçları Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen talep toplama işlemi sonucunda, 109 milyon 390 bin 465 TL nominal değerli payların halka arzı gerçekleşti.
Halka arzın tamamı sermaye artışı yöntemi ile gerçekleşmiş olup, toplam 109 milyon 390 bin 465 TL nominal değerli paylar, 25 TL olarak belirlenen halk arz fiyatından satışa sunuldu ve halka arz büyüklüğü 2 milyar 735 milyon TL olarak gerçekleşti.
Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştirilen halka arzda toplam 2 milyon 2 bin 245 adet başvuru ile 365 milyon 921 bin 942 adet pay karşılığı 9 milyar 148 milyon TL talep toplandı.
Halka arzda, yurt içi bireysel yatırımcılara tahsis edilen payların 2,6 katı, Kale Grubu çalışanlarına tahsis edilen payların 1,7 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edilen payların ise 6,3 katı talep geldi. Toplam halka arz boyutunun ise 3,3 katı talep toplandı.
Halka arza sunulan payların yüzde 1'ine tekabül eden 1 milyon 93 bin 905 TL nominal değerdeki paylar Kale Grubu çalışanlarına, yüzde 79'una tekabül eden 86 milyon 418 bin 467 TL nominal değerdeki paylar yurt içi bireysel yatırımcılara ve yüzde 20'sine tekabül eden 21 milyon 878 bin 093 TL nominal değerdeki paylar ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.
Kaleseramik, 27 Temmuz Perşembe günü Borsa İstanbul'da düzenlenecek gong töreninin ardından #KLSER kodu ile işlem görmeye başlayacak. Kaleseramik'in halka açıklık oranı yüzde 21,25 olacak.
Halk arz programında önceliğini, mevcut büyüme hedeflerinin devamlılığını sağlamak, verimliliği arttırmak ve finansal borçluluğu azaltmak olarak belirleyen Kaleseramik, elde ettiği finansmanın yüzde 80'nini yurt içi ve yurt dışı yatırımlarına ayırdı. Bu kapsamda halka arz gelirinin sermaye artırımına ilişkin masraflar düşüldükten sonra kalan net tutarının yüzde 50'si Slab-Sinterflex yatırımı, yüzde 15'i sürdürülebilirlik yatırımı, yüzde 6'sı yurt dışı yatırımı, yüzde 5'i banyo yatırımı ve yüzde 4'ü de frit yatırımına harcanacak. Kaleseramik, gelirin geriye kalan yüzde 20'lik kısmı ile de kredi kapaması yapacak.
- "Kale'nin amiral gemisi halka açılıyor"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kale Holding Yöneticisi (CFO) ve Kaleseramik Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Alperat, bu halka arzın Kale Grubu'nun ikinci başarılı halka arzı olduğunu ve grup olarak ilk halka arzını Mayıs 2021'de Kalekim ile gerçekleştirdiklerini hatırlattı.
Alperat, "Piyasalara verdiğimiz sözleri tutmamız ve istikrarlı büyümemizin sonucunda kısa denilebilecek bir sürede hisse fiyatımız 14,75'ten 75 TL'ye kadar ulaştı. Şimdi ise grubumuzun amiral gemisi, sektörünün lideri Kaleseramik'i halka arz etmenin gururunu yaşıyoruz. Türkiye'de seramik sektörüne 66 yıldır öncülük eden, bu topraklarda üreten, kazandığını yine bu toprakların insanı ile paylaşan Kaleseramik'in halka arzına ilgi gösteren tüm yatırımcılarımıza teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.
- "Yatırımcılarımızla birlikte 66 yıldır süren yolcuğumuza yeni başarılar ekleyeceğiz"
Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş da yatırımcıların gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Kaleseramik, bünyesinde güçlü ve prestijli markaların bulunduğu Türkiye’nin en büyük ve köklü şirketlerinden bir tanesidir. Arkasında Kale Grubu gibi ülkemizin sanayisine öncülük eden büyük bir aile var. Dolayısıyla yatırımcılarımızın şirketimize gösterdikleri ilgiyi de Kaleseramik şirketinin gücüne ve potansiyeline duydukları güvenin bir göstergesi olarak görüyoruz. Onları güvenini boşa çıkartmayacak adımlarla hep birlikte Kaleseramik’in küresel bir şirket olma yolculuğunu daha ileri taşımak için çalışacağız.
Bu büyüme yolculuğumuzda, odağımızda her zaman hayata anlam katan çevre dostu yenilikçi ve inovatif ürünlerimizin yanı sıra dijitalleşme, inovasyon ve sürdürülebilirlik yatırımları olacak. Yatırımcılarımızdan aldığımız güç ve güvenle 66 yıldır başarıyla sürdürdüğümüz seramik karo üretimindeki yolculuğumuza yeni başarı halkaları ekleyeceğiz. Başarıyla gerçekleşen talep toplama sürecinin ardından hisselerimizi borsada işlem görmeye başlatacak gong töreninin, güzel bir tesadüf ile 66. Kuruluş Yıldönümümüz ve Seramik Bayramı’nı kutlayacağımız 27 Temmuz’a denk gelmesi de bizim için ayrı ve özel bir anlam taşıyor. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında, şirketimize, grubumuza ve ülkemize yaraşır yeni ve güzel başarılara imza atmaya, Çanakkale ruhuyla çalışmaya devam edeceğiz."
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.