Kağızman Kayısısı mı, Malatya Kayısısı mı?

Kayısı denince dünyada ilk akla gelen Malatya kayısısına rakipler gittikçe artıyor. Iğdır'dan sonra Kars'ın Kağızman ilçesi de kayısıya rakip oldu. Peki en lezzetli kayısı hangi ile ait? Hangi kayısı pazarda söz sahibi? Detaylar haberimizde...

Betül Sevim
ÖZEL HABER Betül Sevim Tüm Haberleri

Dünya kayısı üretiminin yüzde 70 gibi yüksek oranı Malatya'da üretiliyor. Malatya'nın yanı sıra Iğdır'dan sonra Kars’ın Kağızman ilçesinde de kayısı üretimi gerçekleştirilmeye başlandı. İklim açısından Malatya ile benzerlik gösteren ilçede ekonomik faydası yüksek oluşundan ötürü mevcutlu meyve ağaçlarının neredeyse yarısını kayısı ağacı oluşturuyor. Sofralık ve kurutulmuş olarak tüketime sunulan kayısı ürünleri ilçeye komşu olan Iğdır kayısısı ile birlikte metropol şehirlerde pazarlanıyor.  Bu sayede üreticiler yüksek getiri elde edebiliyor. Kağızman kayısısı bölgenin iklim şartları ve toprak yapısı nedeniyle sulu bir yapıya sahip olması ile öne çıkmasına rağmen lezzet olarak Malatya kayısısı ile rekabet edecek yapıya sahip olması veya olmamasının kararını istatiksel sonuçlara göre tüketiciler verebilir.

19 Tem 2023 - 17:19 - Gündem

Muhabir  Betül Sevim


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.