Genel
Giriş Tarihi : 12-11-2020 17:24   Güncelleme : 12-11-2020 17:24

Gıda Tüketiminde Hijyene Dikkat

Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zühal Dişer, Covid 19 pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşlardan kişisel önlem de almalarını istedi. Dişer, doğası gereği üretilerek açıkta satılan ürünler dışında diğer ürünlerin de ambalajlı olanların tercih edilmesini istedi

Gıda Tüketiminde Hijyene Dikkat
Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zühal Dişer, Covid 19 pandemisine karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşlardan kişisel önlem de almalarını istedi. Dişer, doğası gereği üretilerek açıkta satılan ürünler dışında diğer ürünlerin de ambalajlı olanların tercih edilmesini istedi Tüketici Hakları Derneği Malatya Şube Başkanı Zühal Dişer, Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından yapılan açıklamalara da değinerek şu ifadeleri kulandı. “ Yapılan bu araştırmalarda, korona virüs ile gıda tüketimi arasında doğrudan bir ilişki bulunmadığı belirtiliyor. Buna rağmen toplum sağlığı ve güvenliği açısından dikkat edilmesi gereken hususları da göz ardı etmemek gerekiyor. Bu nedenle de açıkta ve ambalajsız gıda satan kişilerin korona virüs taşıması durumunda, onların öksürük ve hapşırma ile virüsün gıdaya da bulaşması ve bu gıdanın tüketimine bağlı olarak diğer insanlara geçmesi bilinen bir gerçektir. Diğer yandan . Hijyen kurallarına uygun olarak yetiştirilen, üretilen ve kullanımında yeterince pişirilen gıdaların korona virüs riski içermediği Dünya Sağlık Örgütü tarafından bildirilmektedir. Dolayısıyla, ülkemizde tanınan ve bilinen gıda üreticileri tarafından üretilen ambalajlı gıdaları tüketmek, virüse karşı alınacak önemli bir önlemdir. Diğer yandan ülkemizin bir gerçeği olan açıkta satılan ambalajsız gıdalara dikkat edilmesini öneriyoruz. Özellikle sebze ağırlıklı ürünlerin daha dikkatli kullanılmasını, iyice yıkanarak ve pişirilerek tüketilmesini öneriyoruz. Bunun yanında çiğ olarak tüketilen sebze ve meyvelerin de gerektiğinde sirkeli suda bekletilerek ve iyice yıkanarak tüketilmesini öneriyoruz.” EV YAPIMI GIDALARA ÖNEM VERELİM “İmkan dahilinde evde doğal geleneksel yöntemlerle beslenilmesi, sağlığı tehdit eden hazır gıdalardan uzak kalınmasının faydalı olacağına inanıyoruz” diyen Dişer, Covid Sürecine de dikkat çekerek; “Covid19 sürecinde yetkili kurumların vatandaş olarak bizden istediklerini yaparak ülkemize katkı sağlayacağımızı unutmayalım. Hastalanmayan herkes bu süreçte ülkesine katma değer sağlıyor, bir kişinin dahi hastaneye gitmemesi bir kişilik yükün hafiflemesi demektir; bu sebeple zorunlu değilsek evden çıkmayalım, ev yapımı gıdalar ve temizlik kurallarına dikkat ederek en önemlisi sosyal mesafeyi koruyarak bu süreci hep birlikte geçirelim” ifadelerine yer verdi. A.Vahap Kaygusuz – Fatma Doğanay (Özel Haber)