- G:

Kayısının Başkentinde Hasat Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve "dünya kayısı başkenti" olarak anılan Malatya'da kayısı hasadı devam ediyor.

Çoğunlukla taze olarak tüketilen  Malatya kayısısı, aynı zamanda kükürtleme, gün kurusu ve çir şeklinde kurutularak da tüketiliyor. Kurutmalık olarak kullanılacak kayısılar çırpma yöntemiyle hasat edilirken sofralık olarak taze tüketilecek kayısılar ise raf ömrünün daha uzun olmasını sağlamak için tek tek elle toplanıyor. Hasat zamanı çeşitli işlemlerden geçen kayısılar için farklı illerden çok sayıda işçi kente geliyor.

10 Ağu 2023 - 14:20 Malatya- Ekonomi


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.




Malatya Markaları

Sonsöz Gazetesi, Malatya ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.

+90 (422) 323 52 92
Reklam bilgi