Kayısının Başkentinde Hasat Devam Ediyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen ve "dünya kayısı başkenti" olarak anılan Malatya'da kayısı hasadı devam ediyor.
Çoğunlukla taze olarak tüketilen Malatya kayısısı, aynı zamanda kükürtleme, gün kurusu ve çir şeklinde kurutularak da tüketiliyor. Kurutmalık olarak kullanılacak kayısılar çırpma yöntemiyle hasat edilirken sofralık olarak taze tüketilecek kayısılar ise raf ömrünün daha uzun olmasını sağlamak için tek tek elle toplanıyor. Hasat zamanı çeşitli işlemlerden geçen kayısılar için farklı illerden çok sayıda işçi kente geliyor.
Malatya Markaları
Sonsöz Gazetesi, Malatya ile özdeşleşen markaları ağırlıyor.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.
Şimdi oturum açın, her yorumda isim ve e.posta yazma zahmetinden kurtulun. Oturum açmak için bir hesabınız yoksa, oluşturmak için buraya tıklayın.
Yorum yazarak Sonsöz Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sonsöz Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sonsöz Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sonsöz Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.