Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut Kayısı Ürün Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Merkezde üretilen ürünlerin gelirlerini üniversite öğrencilerine bağı
Yaz mevsiminde pazar tezgahlarında bolca gördüğümüz ve reçel, marmelat ile meyve suyunda sıkça kullanılan vişne, damağımızda bıraktığı unutulmaz lezzetin yanı sıra sağlığımız üzerinde de önemli bir rol oynuyor! Özellikle
Dünyaca ünlü Malatya kayısısının içerdiği antioksidan maddeler ve vitaminlerin içerisinde kanser grubu hastalıkların da yer aldığı hastalıklara iyi geldiği ve bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği hatırlatıldı. Malatya T
Ay çekirdegi, yüksek protein içeren sasirtici derecede besleyici bir atistirmalik olmakla birlikte, birçok önemli vitamin, mineral ve antioksidan içeriyor
Malatyada kayisinin bilinen en eski yemegi olan kayisi tatlisi, bu meyvenin antioksidan ve antimikrobiyel etkisini ile tereyaginin a vitaminini birlestiren geleneksel bir meyveli tatli olarak biliniyor