Gece çocuğunuzun hastalandığını düşünelim. 7/24 açık olan hastanelerin acil servislerine rahatlıkla götürüp gerekli tedavisini yaptırmanız mümkün.

Veya evde acil hastanız var, 112’yi 7/24 arayıp hastanızı sağlık kuruluşuna nakletmeniz mümkün.

Zehirlenme düşündüğünüz olgularda Alo 114’ü arayarak nasıl bir yöntem izleyeceğinizi 7/24 öğrenmeniz mümkün.

Gece yarısı kullanmakta olduğunuz ilaç bitti veya size reçete yazıldı, ilacı nöbetçi eczaneden rahatlıkla temin etmeniz mümkün.

Gecenin bir yarısında lavabonuz tıkandı, az sayıda da olsa 7/24 çalışan marketlerden lavabo aç temin ederek sorununuzu gidermeniz mümkün.

Öte yandan…

Gece araba kullanırken lastik patladığında gecenin o saatinde açık lastikçi bulmak ne yazık ki pek de mümkün değil.

Pazar günü evinizin anahtarını kaybettiniz, açık çilingir bulmanız mümkün değil.

Evde su borunuz gece vakti patladı, vanadan suyu kesemiyorsunuz. Acilen sucuya ihtiyacınız var ama o saatte bir sucu bulmanız mümkün değil.

Hafta boyunca heyecanla beklediğiniz akşam dizisini izlerken bozulan elektrik tesisatınız için acilen bir elektrikçiye ihtiyacınız var ama ulaşmak mümkün değil.

Belki bazılarımız internette var olan videoları izleyerek bu sorunların üstesinden gelebilir ama genel toplumumuzu düşünürsek bu yolun işlerliği çok da fazla olmayacaktır.

Bu yazımızda belirttiğimiz nöbetçi lastikçi, nöbetçi sucu, nöbetçi çilingir, nöbetçi elektrikçi gibi birimlerin merkezî yönetim tarafından oluşturulan nöbet listelerine uyacak şekilde organizasyon yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde internete konulan adreslerden ulaştığınız, vergi mükellefi olmayan bireylerden fahiş fiyatlarla sorununuzu çözmek zorunda kalırsınız.

Bu nedenle, topluma mesai saatlerinde hizmet eden bazı birimlerin mesai dışında da görev yapıp özellikle acil durumları çözmesi gerekmez mi?