Malatya Turgut Özal Üniversitesi, kayısı üretimindeki sorunların azaltılması ve üretim kalitesinin artırılması amacıyla 2. Kayısı Paneli’ni düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panelde, kayısı üreticilerine yönelik önemli bilgiler paylaşıldı.

UZMANLAR KAYISI ÜRETİCİLERİYLE BULUŞTU

Panele; Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, İl Tarım Müdürü Osman Akar, Ziraat Mühendisleri Odası Malatya Şube Başkanı Fevzi Çiçek ve Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem katıldı. Üretimden pazarlamaya kadar kayısı sektöründeki sorunlar ve çözüm önerileri ele alınırken, hastalıklarla mücadelede uygulanabilecek yöntemler anlatıldı.

“KAYISI MALATYA’NIN EN ÖNEMLİ DEĞERİ”

Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, panelde yaptığı konuşmada, kayısının Malatya’nın en önemli ekonomik ve kültürel değeri olduğunu vurguladı. Kayısıyla ilgili araştırmaların ve geliştirme çalışmalarının üniversite bünyesinde devam ettiğini belirten Erdem, şunları söyledi:

“Kayısı, Malatya denince akla gelen ilk değerlerden biri. Üniversitemiz, ziraat fakültemizde açılan yeni bölümlerle bu alandaki AR-GE çalışmalarını yoğunlaştırdı. Farklı disiplinlerde yürütülen araştırmalarla, kayısı üretiminden pazarlanmasına kadar birçok alanda değer yaratmayı hedefliyoruz.”

KAYISI PANELERİ SERİ HALİNDE DEVAM EDECEK

Panelin moderatörlüğünü üstlenen Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Yıldırım, kayısı üreticilerine destek sağlamak ve sektörün gelişimini hızlandırmak amacıyla panellerin düzenli olarak devam edeceğini belirtti. Yıldırım, katkılarından dolayı programa destek veren paydaş kurumlara teşekkür etti.