Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği ( MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Battalgazi ilçesi Kanal Boyu’ndaki konteyner çarşı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve destek çağrısında bulundu. Karademir, dernek yönetim kurulu üyeleriyle birlikte yaptığı ziyarette, esnafın zorlu süreçte gösterdiği dirayeti övdü ve Malatyalılara, konteyner çarşıdan alışveriş yapmaları yönünde çağrıda bulundu.

"Esnafımız Malatya'yı Terk Etmedi"

Ziyaret sırasında konuşan Başkan Karademir, 6 Şubat depremlerinin ardından esnafın Malatya’yı terk etmeyerek işlerini sürdürdüğüne dikkat çekerek,

“Zor günlerde ayakta kalmayı başaran esnaflarımıza sahip çıkmalıyız. Onlar, evine ekmek götürmek için çabalıyor. Büyük marketlerden değil, konteyner çarşıdaki esnaftan alışveriş yapalım” dedi.

"Esnafımıza Güveniyoruz"

Sosyal medyada konteyner çarşı esnafına yönelik eleştirileri haksız bulduğunu belirten Karademir,

“Bazı paylaşımlarda esnaflarımıza fahiş fiyat suçlaması yapılıyor. Ancak biz esnaflarımıza güveniyoruz. Onlar, kul hakkını bilen insanlar” diyerek esnafın yanında olduklarını vurguladı.

Yerel Yönetimlere Çağrı: Daha Fazla Destek Gerekli

Konteyner çarşıda altyapı eksikliklerine de dikkat çeken Karademir, çarşının daha işlevsel hale getirilmesi için yetkililere seslendi.

“Doğalgaz, elektrik, PTT ödeme noktaları gibi hizmetlerin buraya kazandırılması çarşıyı daha canlı hale getirecektir. Ayrıca çarşıya yönelik reklam desteği verilmesi gerekiyor. Motorlu araçların çarşı içerisinden geçmesi kazalara neden oluyor ve bu durum hem esnafımızı hem vatandaşlarımızı tedirgin ediyor. Yetkililer bu soruna çözüm üretmeli” dedi.

"Ahilik Kültürü Yaşatılmalı"

Çarşı düzenlemesi yapılırken çarşı kültürü ve ahilik geleneğine önem verilmesi gerektiğini söyleyen Karademir,

“Esnaf bir bütündür. Peynirci, kasap, manav, ayakkabıcı gibi esnaf gruplarının yerleri belli olmalı ve çarşı düzenli bir yapıya kavuşmalı. Bu birliktelik sağlanırsa esnaf mutlu olur, Malatya yeniden ayağa kalkar” şeklinde konuştu.

"Bu Şehrin Sahibi Esnaftır"

Karademir, çarşı kültürünün korunmasının ve desteklenmesinin Malatya’nın yeniden kalkınmasında büyük rol oynayacağını belirterek, “Bu şehir sahipsiz değil. Bu şehrin sahibi esnaftır, tüccardır, sanayicidir ve asgari ücretle çalışan vatandaşlardır” ifadelerini kullandı.