Balık sezonunun yıldızı palamut, fırında hazırlanan bu tarifiyle sofralarınıza konuk oluyor. Pratikliği ve zengin aromasıyla hem lezzet hem de sağlık sunan fırında palamut, her damak zevkine hitap ediyor. İşte detaylarıyla tarifimiz:

Malzemeler:

  • 2 adet orta boy halka doğranmış palamut
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy kuru soğan (iri halkalar)
  • 1 adet kapya biber (iri doğranmış)
  • 2 adet yeşil biber (iri doğranmış)
  • 1 adet büyük boy domates (iri halkalar)
  • 3-4 dilim limon
  • 2-3 adet defne yaprağı

Sosu İçin:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 diş ezilmiş sarımsak

Püf Noktası: Balıkların tamamen temizlenmiş olduğundan emin olun. Arzu ederseniz tereyağı ekleyerek lezzeti daha da artırabilirsiniz.

Hazırlanışı

Sos Hazırlığı: Tüm sos malzemelerini bir kapta karıştırın. Palamutları bu sosa bulayın ve 10 dakika dinlenmeye bırakın.

Malzemeleri Dizme: Fırın kabının altına soğan halkalarını yerleştirin. Sırasıyla kapya biber, yeşil biber ve domatesleri ekleyin.

Balık ve Baharatlar: Üzerine marine edilmiş palamutları dizin. Defne yaprağı ve limon dilimlerini ekleyin.

Pişirme: Önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 30 dakika, balıklar altın rengini alana kadar pişirin.