Revani, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı arayanlar için mükemmel bir seçenek! İşte 6-8 kişilik, kolayca hazırlayabileceğiniz nefis revani tarifi.

Malzemeler:

Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından biraz eksik süt
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon kabuğu rendesi

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu

Yapılış Aşamaları:

Şerbeti Hazırlama:

 İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbete 3-4 damla limon suyu ilave edin ve kısık ateşte yaklaşık 10 dakika daha kaynatmaya devam edin. Ocağı kapatın ve şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.

Kekin Hazırlığı:

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bolca çırpın.
  • Karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda, sıvı yağ, süt, irmik, un, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini ekleyerek tüm malzemeleri güzelce çırpın.
  • Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış büyük boy bir borcama dökün (kullandığınız borcamın ölçüsü yaklaşık 28x28 cm olmalı).
  • Önceden 170°C’de ısıttığınız fırında, kekin üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin. Kürdanla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

Şerbetin Dökülmesi:

Fırından aldığınız sıcak kekin üzerine, soğuyan şerbeti dökün. Tatlınızın şerbeti çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

Servis:

Tatlıyı dinlendikten sonra dilimleyin ve isteğe göre üzerine Hindistan cevizi veya Antep fıstığı serperek servis edin.

Afiyet olsun!