Mükemmel kıvamı ve göz alıcı sunumuyla dikkat çeken çilekli magnolia tarifi, özellikle ilk kez mutfağa adım atanların dahi kolaylıkla hazırlayabileceği alternatif bir tatlıdır. Peki, çilekli magnolia nasıl yapılır? Detaylar haberimizde...
Dünyaca ünlü Magnolia tatlısı, New York pastanelerinden yayılan ünüyle tüm dünyayı etkisi altına aldı. Özellikle son yıllarda ülkemizde de popülerliği artan bu nefis tatlı, pratik yapımı ve hafif lezzetiyle beğeni topluyor. Un, bebe bisküvisi, krema ve taze meyvelerle hazırlanan Magnolia’nın çilekli versiyonu, lezzetiyle damakları şenlendiriyor.
İşte 6-8 kişilik enfes çilekli Magnolia tarifi!
Gerekli Malzemeler:
5 su bardağı süt (1 litre)
4 yemek kaşığı un
100 ml krema (yarım kutu)
¾ su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 adet yumurta
1 paket bebe bisküvisi (yulaflı bisküvi de tercih edilebilir)
1 su bardağı fındık
Yeterince çilek
Yapılışı:
Muhallebiyi hazırlayın:
Uygun bir tencereye süt, un, toz şeker, yumurta ve sıvı kremayı alın. Tel çırpıcıyla karıştırarak ocağın altını açın. Muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar sürekli karıştırın.Ocağı kapattıktan sonra vanilyayı ekleyin ve karıştırın. Muhallebiyi bir karıştırma kabına alın, üzerini streç filmle kaplayarak kabuklanmasını önleyin.Bebe bisküvisini ve kavrulmuş fındığı rondodan geçirin. Bu karışımı tatlının tabanında ve üst kısmında kullanacağız.Soğuyan muhallebiyi mikserle 2 dakika kadar çırpın.Kupların tabanına önce fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin ve kaşığın arkasıyla düzeltin. Dilimlenmiş çilekleri kupların kenarlarına sıralayın.Çileklerin üzerine muhallebiyi ekleyin ve yine düzeltin. Üst kısmına yeniden fındıklı bisküvi karışımı serpiştirin. Üzerini dilimlenmiş çileklerle süsleyin.Tatlıları buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.Artık çilekli Magnolianız servise hazır. Afiyet olsun!