Balık sezonunun başlamasıyla birlikte tezgahlardaki balık çeşitleri artmaya başladı. Hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle tezgahlarda bol çeşit olmasa bile vatandaşların balığa yönelik ilgisi devam etmektedir. Bu sezon en çok tercih edilen balık ise palamut oldu. Kilo ile satılan palamut, lezzetli ve yağlı olması nedeniyle vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen balık türü olmuştur. Palamutun yanı sıra, göl balıkları olan alabalık, sazan ve somon balığı da tercih edilmektedir.
Peki, vatandaşlar tarafından tercih edilen balık türlerinden hangileri daha faydalı?
Balıklar, sağlık açısından en faydalı olan besinlerdir. Özellikle de omega-3 yağ asitleri, protein, vitamin ve mineraller açısından oldukça zengindir. Soman, levrek, orkinos ve uskumru gibi popüler olan balık türleri kalp sağlığını korur, beyin fonksiyonlarını geliştirir, göz sağlığını destekler, kemikleri güçlendirir, depresyon riskini ve kanser riskini azaltmaktadır.
Özellikle de diyet yaparken vatandaşlar düşük kalorili ve yağsız balıkları tercih etmektedirler. Morina, mezgit, levrek ve dil balığı gibi balıklar, düşük kalori ve yüksek protein içeriğiyle diyet yapanlar için idealdir.