Tanışık, Doğanşehirli çiftçilerin yaşadığı zorlukları şu sözlerle dile getirdi:
"Bu yıl mevsim itibarıyla kayısı ürünümüz çok güzel ancak fiyatı yok. Aynı durum buğday için de geçerli. Ürettiğimiz tarımsal ürünler ne yazık ki değerini bulamıyor. Bu yıl elma neredeyse yok denecek kadar az ve arıcılıkla uğraşanlar bal alamadı. Olan ürünler de maalesef para etmiyor."
Başkan Tanışık, tütün üretiminde de ciddi sorunlar yaşandığını vurguladı:
"Doğanşehir’in en önemli gelir kaynaklarından biri olan tütünde, bu yıl ancak yüzde 25 oranında bir verim elde edilebildi. Mevsimden önce esen sıcak rüzgârlar, tütünü kuruttu, üretimde verim alınamadı ve kalan ürün de hastalandı. Üstelik para etmediği için çiftçilerimiz zor bir dönemden geçiyor."
Tanışık, özellikle kayısı üreticilerinin büyük sıkıntılar yaşadığını belirtti:
"Bu yıl Doğanşehir'de 15 yıldır görülmemiş güzellikte bir kayısı hasadı yapıldı. Gün kurusu çok kaliteli ancak yine de fiyatlar tatmin edici değil. Çiftçiler, kayısılarını depolayacak yer bulamıyor, ürünlerini çadırda bekletiyor ve tüccarın gelmesini bekliyor. Ancak tüccarlar da istenilen ücreti vermiyor. TMO’nun kayısı alımında taban fiyat belirlemesi, üreticilerin bu sıkıntıdan kurtulmasını sağlayabilir. Eğer bu destek sağlanmazsa, çiftçiler işçilik maliyetlerini bile karşılayamayacak duruma gelecek."
Burhan Tanışık, üreticilerin yaşadığı zorlukların altını çizerek,
"Gübre bile alamıyoruz, su parasını ödeyemiyoruz. TMO’nun bu işe el atmasını talep ediyoruz. Üretim olmadan hiçbir şey olmaz. Malatya’nın en kaliteli gün kurusu Doğanşehir’de üretiliyor, ama para etmiyor. Çiftçilerimiz çaresiz bir şekilde destek bekliyor" dedi.