Başkan Cömertoğlu, sıcak hava dalgasının etkisine rağmen üçüncü hasat dönemine ulaşıldığını belirtti.

Başkan Cömertoğlu, Mor Reyhan’ın Arapgir ile özdeşleştiğini vurgulayarak,

"Mevsim sıcaklıkları birdenbire arttı, ürün zarar görse de üretim devam ediyor. Üçüncü hasadımızı yapıyoruz. Mor Reyhan, Arapgir’in vazgeçilmezi haline geldi. Sağlık için reyhan tüketin, bağışıklık sistemini güçlendiren ve mide-bağırsak sorunlarına iyi gelen bu bitki, yüksek antioksidan içeriğiyle dikkat çekiyor," dedi.

Arapgir Belediyesi olarak 2015 yılından bu yana hasat edilen Mor Reyhan ürünlerinin tamamını alım garantisiyle topladıklarını belirten Cömertoğlu, bu ürünlerin belediyenin Yöresel Ürünler Kurutma ve Paketleme Tesislerinde işlendiğini söyledi. Ayrıca, Mor Reyhan’ın dünya çapında büyük bir talep gördüğünü ve Arapgir’i tanıtan sembollerden biri olduğunu ifade etti.

Belediyenin üniversitelerle yaptığı işbirlikleri sayesinde 120’ye yakın katma değerli ürün modeli geliştirildiğini belirten Cömertoğlu, bu çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi. "Reyhan, artık üzüm gibi Arapgir’in vazgeçilmezlerinden biri oldu," diyen Başkan, üreticilere teşekkür etti.

Cömertoğlu, Mor Reyhan’ın sağlık üzerindeki etkilerine dikkat çekerken, bu bitkinin Arapgir’e has bir özellik taşıdığını ve sadece burada yetiştirilebildiğini vurguladı. Başkan Cömertoğlu, "Bu coğrafya adeta bir cennet bitkisi olan Mor Reyhan’a ev sahipliği yapıyor. Sağlığınız için reyhan için," diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ