Malatya ili Koyun Keçi Yetiştirime Birliği, Malatya Gıda Tarım İl Müdürlüğü, MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 104 saatlik 14. Sürü Yönetimi ve Eğitimi Kursu’na katılan ve kursu başarı ile tamamlayan 25 kursiyere düzenlenen törenle belgeleri verildi.

Koyun Keçi Yetiştirime Birliği binasında düzenlenen törende konuşan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar,

“Koyun Keçi Yetiştirici Birliğimizin çok değerli çalışmaları var. Bu çalışmaların çok önemli olduğunu ifade edeyim. Tabi ki bizler atadan babadan kalma bilgilerle yetiştiricilik yapmaya devam ediyoruz. Ama bizler birim alandan, birim hayvandan daha fazla verim alma zamanı geldi. Artık 1 dekardan 200-300 kg bazen bir anaç hayvandan 5-10 kg süt alma zamanı değil. Bizim 30-40 kg ve yılda en az bir yavru alma zamanı geldi. Bu da bilinçli bir şekilde bu işi yapmak ile ilgilidir. Geçmiş deneyimler çok değerlidir ama bunu yeni tekniklerle, yeni bilgilerle güçlendirmemiz daha da çok önemlidir. Çünkü tarımsal üretimimiz daralıyor. Nüfusumuz ve gıdaya olan ihtiyacımız artıyor. Bu nedenle bizim daha fazla üretmemiz, birim alandan daha fazla verim almamız lazım. Tarım Sektörü bana göre kutsal bir sektördür. Burada emek veren insanlarımız kutsal bir emek sarf ediyorlar. Yapılan her iş alın terine, emeğe dayalıdır. Siz emek vermeden, alın teri dökmeden 1 litre süt, 1 kilogram et, 1 kilogram buğday elde edemezsiniz. O nedenle yaptığınız tüm faaliyetler çok değerlidir. Tüm üreticilerimiz bizler için değerlidir.
Biz de her zaman üreticilerimizin yanında olmak için gayret gösteriyoruz. Sizlerin girdilerine katkı sunmak için ayrıca gayret gösteriyoruz. Her zaman kapımız tüm üreticilerimize açıktır. Üretim bizim için çok değerlidir. Planlı bir üretim yapmak zorundayız. Buna yönelik desteklerimiz de açıklandı. Geçen yıllara göre yüzde 100 ‘ e yakın bir artış kaydedildi. Bizler insanlarımıza güvenli gıdayı sunmak zorundayız. O nedenle bu işletmelerimizde yetiştirdiğimiz hayvanların sağlıklı bir şekilde diğer insanlarımıza da ulaşmasını sağlamak için ari işletmelerin daha fazla sayıda olmasını arzuluyoruz ve gayret gösteriyoruz. Her platformda desteklerimizi çiftçilerimize ulaştırmak için çalışıyoruz. Sizlerin de bu desteklerden azami bir şekilde yararlanmanızı istiyoruz. Her zaman bu desteklerimizden yararlanmanız için desteklerimiz devam edecek. Kursumuzun sektörümüzse ve üreticilere hayırlı olmasını ve sizlerin başarılı olmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.