Moriwaki, Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Elazığ, Kahramanmaraş ve Hatay'dan başlayarak Adana'ya ve ardından Kıbrıs'a uzandığını belirtti. 2020 yılında Elazığ, sonrasında Kahramanmaraş ve geçtiğimiz yıl Hatay'da meydana gelen depremlerle bu fay hattının ne denli aktif olduğunu vurguladı. Bu fay hattının Suriye'ye kadar uzandığını ve mevcut durumda kırılmamış olan Adana-Kıbrıs hattının yüksek risk taşıdığını ekledi.
Kıbrıs'a özel olarak dikkat çeken Moriwaki, adanın birinci derece deprem bölgesi olduğunu ve burada 7 büyüklüğünde bir depremin olma olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Ayrıca, Kıbrıs'ın kuzey ve güney kıyılarında bulunan fay hatlarının, olası depremler sonrası tsunami tehlikesi oluşturabileceğini ifade etti. "Kıbrıs, özellikle yıkıcı bir deprem olasılığı açısından Türkiye'den daha tehlikeli bir bölge. Kıbrıs'ın güney tarafında daha önce gerçekleşebilir, sonrasında kuzey tarafında olabilir" dedi.
Moriwaki, deniz üzerinde meydana gelen bir depremin, Kıbrıs çevresinde tsunami riskini artırabileceğini ve bu durumun Türkiye'nin güney kıyılarını da etkileyebileceğini vurguladı. Tsunamilerin genellikle 1 metre kadar büyüklüğe sahip olduğunu, ancak derin denizde gerçekleşen depremler sonucu bu boyutun 3 metreye kadar çıkabileceğini belirtti. Bu nedenle yerleşim ve toplanma alanlarının deniz seviyesinden en az 3 metre yukarıda konumlandırılmasının önemine dikkat çekti.
Türkiye'deki mevcut yapı stoğuna da değinen Moriwaki, kontrollerin sıkı bir şekilde yapılması gerektiğini vurguladı. Deprem tatbikatlarının ve yaşam üçgeninin önemine de dikkat çeken Moriwaki, bu önlemlerin binaların çökmeyeceği şekilde inşa edilmesi için gerekli olduğunu söyledi.