6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya, yeniden inşa sürecinde önemli sorunlarla karşılaşıyor. Şehirde 45 alan rezerv alan ilan edilmişti ve bu alanlardan biri de Kışla Caddesiydi. Kışla Caddesi esnafına ikinci Kanalboyu ve Millet Bahçesi bölgeleri tahsis edilerek konteyner iş yerleri kurulmuş, elektrik hatları için ihale bile tamamlanmıştı. Ancak Kışla Caddesi esnafı, tahsis edilen yerlerden çıkmamakta ısrarcı davranıyor.
Geçtiğimiz günlerde Kışla Caddesi esnafı, yolu kapatarak bir eylem gerçekleştirmişti. Bu eylemin ardından yapılan açıklamada, Kışla’da kiracı konumunda olan esnafa toplamda beş kira bedeli karşılığında yardım yapılacağı, dükkan mülkiyet sahibi vatandaşlara da aylık kira yardımı yapılacağı belirtilmişti..
Saray Mahallesi’nde 4500 hak sahibinden sadece 7'sinin dava açması nedeniyle mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı aldı. Bu durum, 4500 kişinin mağduriyetine sebep olurken, Malatya'daki inşaatların durma noktasına gelmesine yol açtı. Malatyalı diğer esnaflar, Kışla Caddesi esnafına verilen ayrıcalıklara tepki gösterdi. Bir esnaf,
"Biz de esnafız. Bize çık dediler, çıktık ama ne yardım verildi ne de sahip çıkıldı. İşyerlerimizi çok uzak yerlere götürdük ama dedik ki memleket ayağa kalksın. Bunlar sadece kendilerini düşünen bir avuç insan. Devlet artık gereğini yapsın," diye konuştu.
Yorumlar
Vatandaş - Koskoca Malatya bu esnaflar yüzünden yapılamamış yok sa beceremedikleri için mi kime izin verdiler ki evini yapsın Adıyaman da yerinde dönüşümde 3000 ev vatandaş tarafından yapılmış adam demiş bizde yerimizden çıktık ne yardım alabilmiş Kışla esnafı akıllı imiş Yaşananları görüp direnmiş sami er seçimden önce televizyon larda kendisi Kışla esnafına söz verdi yıl sonuna kadar şimdi ne oldu seçim bitti oylar dağa kaçtı dağ ne oldu yandı bitti kül oldu
Cafer - Allah ıslah etsin Malatya esnafı normaldir artk ac gözlülükte hat safhada ama Hakkımızı onlara helal etmiyoruz