Malatya Turgut Özal Üniversitesi ve Kilis 7 Aralık Üniversitesi, 3-4 Aralık tarihlerinde " Deprem ve Ruh Sağlığı, Stresle Başa Çıkma ve Toplumsal Dayanışma" konulu ortak bir çalıştay düzenledi. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Çalıştay Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Sağır, depremlerin toplumsal yaşamda büyük değişikliklere yol açtığını belirterek, ruh sağlığının korunması, stresle başa çıkma ve toplumsal dayanışmanın güçlendirilmesi konularında bilgi paylaşımında bulunmak için bir araya geldiklerini ifade etti. Sağır, Malatya'da yaşanan depremde bin 256 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 bin 444 vatandaşın yaralandığını hatırlattı.

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, depremin Malatya'da büyük oranda hasara yol açtığını ve yaşanan acının derin olduğunu belirtti. Karacoşkun, devletin deprem sonrası yeniden yapılanma ve iyileşme sürecinde hızlı adımlar attığını vurguladı.

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ise çalıştayda yaptığı konuşmada, Düzce depremini yaşamış biri olarak Malatyalıları çok iyi anladığını söyledi. Depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen Vali Yazıcı, hafızalardaki kötü anılarla başa çıkmanın zor olduğunu ve psikolojik desteğin önemini vurguladı. Yazıcı, deprem sonrası yıkım çalışmalarının yüzde 98 oranında tamamlandığını ve kalıcı konutların inşa edildiğini belirtti.

Çalıştay, Turgut Özal Üniversitesi Battalgazi yerleşkesinde gerçekleştirildi ve programa Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. İbrahim Altan, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, ilçe belediye başkanları, kurum müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.