Sengir, konuşmasında işçilerin gece gündüz demeden alın teri döktüğünü ve emeklerinin karşılığını almak için bir araya geldiklerini belirterek, birlik, dayanışma ve mücadelenin önemine vurgu yaptı. 48 yıldır emeklerinin ve alın terlerinin hakkını aradıklarını ifade eden Sengir, hayat pahalılığı ve yoksullukla mücadele, vergide adaletin sağlanması, iş kazalarının önlenmesi gibi temel taleplerini dile getirdi.

Sengir'in açıklamalarına göre, Hak İş Türkiye ve dünya sendikal hareketinde emeğin ve emekçinin bugünü ve geleceği için çalışmalarına devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, bölge, ülke ve dünyanın mağdur ve mazlumlarına destek olacaklarını belirtti.

Sengir'in konuşmasında işçilerin haklarına dair sıraladığı talepler arasında kıdem tazminatı hakkının korunması, emekli aylığı alt sınırının yükseltilmesi, sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gibi maddeler bulunuyor. Ayrıca, kriz dönemlerinde gelir vergisi diliminin düşürülmesi ve iş kazaları ile meslek hastalıklarının önlenmesi gibi konular da gündeme getirildi.

Sengir'in konuşmasının sonunda, Türkiye'de ve dünyada yaşanan zulümlere karşı duyarlılık gösterilmesi ve birlikte mücadele çağrısında bulunuldu. Ayrıca, Gazze'de ve Filistin'de yaşananlarla ilgili endişeler dile getirilerek, şehitler ve gazilere dua edildi.

Etkinliğe katılan emekçiler ve sendika temsilcileri, Sengir'in açıklamalarını büyük bir ilgiyle dinledi ve taleplerine destek verdi. Programın sonunda, katılımcılara teşekkür edilerek, etkinliğin düzenlenmesine katkı sağlayanlara şükranlarını sunuldu.