Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.Yürürlüğe giren yönetmelik uyarınca söz konusu ürünler üretilemeyecek.

Yönetmelikte yapılan değişiklikle, sadece limon aroması veya az miktarda limon suyu veya konsantresi ile diğer bileşenler kullanılarak üretilen limon sosu vb. ürünlerin üretimi yasaklandı.

Yıl sonundan itibaren piyasaya sürülemeyecek

Yönetmeliğin yayımından önce üretilen ürünler ise 31/12/ 2024 tarihinden sonra piyasada bulunamayacak.

Yönetmelikte yapılan diğer bir değişik de Türk Gıda Kodeksi kapsamındaki bir gıda ürününe yatay veya dikey gıda kodeksinin izin vermediği bir bileşenin ilave edilip edilmediğinin tespitinde, ilgili kodeks hükümlerine ilave olarak, uluslararası veya ulusal çalışmalar neticesinde belirlenen ve Bakanlık resmi internet sitesinde duyurulacak analiz metotları ve karar limitleri kullanılacak.

Bakanlık,bilindiği gibi  tüketici menfaatlerini en üst düzeyde korumak amacıyla daha önceden nar ekşili sos gibi ürünlerin satışının engellenmesi yönünde de karar almıştı.